H Lloyd΄s διαψεύδει τις φήμες συγχώνευσης με την Deutsche Bank

H Lloyd΄s διαψεύδει τις φήμες συγχώνευσης με την Deutsche Bank

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λονδίνο/Φρανκφούρτη. Διέψευσε η Lloyds TSB τα περί ανανέωσης του ενδιαφέροντός της για την Deutsche Bank, τα οποία αναφέρθηκαν σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Independent oSunday. Σύμφωνα με αυτό, η Lloyds TSB εφέρετο να σχεδιάζει εκ νέου προσέγγιση της γερμανικής τράπεζας για να δρομολογηθούν διαπραγματεύσεις με απώτερο στόχο μια συγχώνευση. H εφημερίδα, επικαλούμενη έγκυρες οικονομικές πηγές, ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Lloyds TSB, Πίτερ Ελγουντ, προετοιμάζεται να έλθει σε επαφές με τον Γιόσεφ Ακερμαν, τον διάδοχο του Ρολφ Μπρόγερ, ο οποίος αποχωρεί τον Μάιο από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Deutsche Bank. Υπενθυμίζεται ότι η Lloyds TSB είχε αποπειραθεί να εξαγοράσει την ανταγωνίστριά της, βρετανική, Abbey National, τον Ιούλιο, αλλά αντέδρασαν οι Αρχές οι αρμόδιες για τον ανταγωνισμό. Κατόπιν τούτου είχε δηλώσει ότι αναζητεί εταίρο στην ηπειρωτική Ευρώπη για συνεργασία και είχε μεταξύ άλλων αναφέρει το όνομα της Deutsche Βank.

Σύμφωνα με την Independent oSunday, εντός του 2001 είχαν συζητήσει οι επικεφαλής των δύο τραπεζών, Ελγουντ και Μπρόγερ, αλλά δεν κατόρθωσαν να συναινέσουν σε βασικά σημεία, όπως το ποια θα ήταν η βάση του νέου ομίλου. H εκπρόσωπος της Lloyds TSB επιβεβαίωσε ότι είχαν όντως διεξαχθεί συνομιλίες, αλλά διέψευσε το ότι πρόκειται να επαναληφθούν.

Σχέδιο χωρίς λογική

Μία ενδεχόμενη συμμαχία των κολοσσών θα οδηγούσε στη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ομίλου αξίας 80 δισεκατομμυρίων στερλινών. Οι αναλυτές, πάντως, υπογράμμισαν ότι στερείται λογικής μία τέτοια συγχώνευση μεταξύ της ισχυρότερης βρετανικής και της ισχυρότερης γερμανικής τράπεζας, δεδομένου ότι εκ παραδόσεως η Lloyds TSB αποστρέφεται την επενδυτική τραπεζική, την οποία έχει αναδείξει σε μείζονος σημασία δραστηριότητά της η Deutsche Bank. Επιπλέον, μία βρετανο-γερμανική συμμαχία δεν θα απέφερε σε καμία από τις δύο τράπεζες τις επιδιωκόμενες περικοπές δαπανών, εφόσον δεν εμφανίζουν αλληλοεπικαλύψεις στις δραστηριότητές τους. Οπότε, κατά τους αναλυτές, θα έπρεπε να επικεντρωθούν στις δυνατότητες αύξησης των κερδών, οι οποίες, ωστόσο, δεν παρουσιάζουν ευοίωνες προοπτικές. Αλλωστε, πέραν του ότι έγινε ξανά του συρμού στη Βρετανία η φημολογία περί επικείμενων τραπεζικών συγχωνεύσεων και του ότι όντως η Lloyds TSB ενδιαφέρεται για συνεργασίες στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ, τίποτε δεν θεωρείται ότι θα δρομολογηθεί στο άμεσο μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή