Ανοδος με «οδηγό» τις τεχνολογικές εταιρείες

Ανοδος με «οδηγό» τις τεχνολογικές εταιρείες

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν και χθες οι αγορές σε Ευρώπη και Αμερική χάρη στα θετικά αποτελέσματα της Apple και άλλων εταιρειών τεχνολογίας, που καλλιέργησαν θετικό κλίμα στη Wall Street. Η μετοχή του αμερικανικού ψηφιακού κολοσσού σημείωσε άνοδο 2,9%, μολονότι υπάρχει ανησυχία για περαιτέρω ζημίες που μπορεί να προκαλέσει στην Apple η επιδείνωση της επιδημίας στην Κίνα. Η ανησυχία, άλλωστε, για τη γρήγορη μετάδοση του κορωνοϊού από την Κίνα στον υπόλοιπο κόσμο διατήρησε σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα ασφαλή καταφύγια του χρυσού, του γιεν και των ομολόγων Γερμανίας και ΗΠΑ. Υποχώρησαν και πάλι οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων του αμερικανικού και του γερμανικού δημοσίου και η τιμή του χρυσού παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, γύρω στα 1.570,40 δολάρια η ουγγιά. Σε ό,τι αφορά το γιεν, ενισχύθηκε κατά 0,07% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 109,10 γιεν προς ένα δολάριο.

Οι επενδυτές είχαν, άλλωστε, στραμμένη την προσοχή στην πρώτη συνεδρίαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας, της Federal Reserve, που διατήρησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκια του δολαρίου επικαλούμενη τη συνεχιζόμενη μέτρια ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και την καλή κατάσταση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Παράλληλα, τα ευοίωνα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ισπανική τράπεζα Santander οδήγησαν τη μετοχή της σε άνοδο 4,4% ενώ έδωσαν ώθηση στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Ετσι ο τραπεζικός δείκτης SX7E έκλεισε με άνοδο 1%. Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν όλες με μικρή άνοδο, με τον δείκτη FTSE 100 να κλείνει οριακά ενισχυμένος κατά 0,04% και τον CAC 40 του Παρισιού να κλείνει με ελαφρά κέρδη 0,49%. Με κέρδη 0,57% έκλεισε, άλλωστε, ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε επίσης με άνοδο 0,44%  Σε ό,τι αφορά τη Wall Street, άνοιξε με άνοδο, και οι βασικοί δείκτης S&P 500 και Dow Jones κινούντο ανοδικά λίγο πριν από το κλείσιμο, ενισχυμένοι κατά 0,04% και 0,07% αντιστοίχως. Οι τιμές του πετρελαίου δέχθηκαν πιέσεις, καθώς η επιδημία στην Κίνα και η αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ εμπνέουν ανησυχία για μειωμένη ζήτηση από την παγκόσμια αγορά. Ετσι αργά το βράδυ το αργό ΗΠΑ βρισκόταν στα 53,16 δολάρια το βαρέλι έχοντας υποχωρήσει στη διάρκεια της συνεδρίασης και το Brent σχεδόν στάσιμο στα 59,69 δολάρια το βαρέλι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή