Προς αλλαγή ονόματος το DB

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, που πέρυσι εγκατέλειψε τις προσπάθειες συγχώνευσης με το χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενδέχεται ν’ αλλάξει την ονομασία του για να αποκτήσει μια πιο διεθνή εικόνα. O διευθύνων σύμβουλος του Deutsche Borse, Βέρνερ Ζίφερτ, δήλωσε ότι «αν επιτύχει η συμφωνία του Clearstream, θα αλλάξουμε το όνομά μας». Το Clearstream είναι ένας οίκος εκκαθάρισης συναλλαγών του οποίου το 50% των μετοχών ελέγχεται από το DB που τώρα επιδιώκει να εξαγοράσει και το υπόλοιπο.

Το DB έχει συνάψει συνεργασίες με τα χρηματιστήρια του Δουβλίνου, της Βιέννης και του Ελσίνκι, που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα συναλλαγών του Xetra, διατηρώντας παράλληλα το καθεστώς ανεξαρτησίας τους, και αναζητά άλλες συνεργασίες. Παράλληλα παρέχει πλατφόρμα συναλλαγών στο Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ενέργειας. Οι επεκτατικές αυτές προσπάθειες έρχονται σε αντίθεση με τη φιλοδοξία του iX που προσπάθησε να δημιουργήσει ένα πανευρωπαϊκό χρηματιστήριο. Μετά την αποτυχία του iX, το DB διέθεσε μια μερίδα των μετοχών για πρώτη φορά έναντι συνολικά ενός δισ. ευρώ. Εχασε μια σημαντική συμφωνία όταν το ανταγωνιστικό του Euronext εξαγόρασε το χρηματιστήριο παραγώγων του Λονδίνου.

H αλλαγή σαφώς καταδεικνύει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα έχει εφεξής περισσότερη διαφάνεια, δεδομένου ότι ο κ. Πισετσρίντερ έχει δεσμευθεί να είναι πιο ανοικτός από τον σιωπηλό προκάτοχό του. Εχει, άλλωστε, παραδεχθεί ήδη ότι η κατακερματισμένη οργάνωση των εμπορικών σημάτων της VW δεν έχει αποδώσει. H Seat και η Skoda, τις οποίες εξαγόρασε η VW για να έχει πρόσβαση στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχουν υπερκαλύψει τις αγορές προέλευσής τους και τώρα ανταγωνίζονται η μία την άλλη. Τα εμπορικά σήματα πολυτελείας του γερμανικού ομίλου, δηλαδή οι Bentley, Lamborghini και Bugatti, δεν ήταν παρά κάτι περισσότερο από μικρές μπουτίκ και συνεισέφεραν ελάχιστα στα κέρδη. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η VW και η Audi άρχισαν να ανταγωνίζονται η μία την άλλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή