Δυναμική άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Δυναμική άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν, χθες, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναπληρώνοντας για δεύτερη συναπτή ημέρα τις απώλειες που είχαν σημειώσει την περασμένη εβδομάδα όταν κλιμακωνόταν η ανησυχία για τη διάδοση του κορωνοϊού από την Κίνα.

Οι επενδυτές δείχνουν  να αντιδρούν θετικά στα μέτρα που λαμβάνει εσπευσμένως το Πεκίνο για να περιορίσει τις απώλειες από την επιδημία του κορωνοϊού. Σπεύδουν, άλλωστε, και να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που δημιούργησε η πτώση της περασμένης εβδομάδες και παρακάμπτουν προς το παρόν τουλάχιστον την ανησυχία για την εξάπλωση της επιδημίας και τα συνεπακόλουθά της.

Ετσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1,6% και τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές εταιρειών βασικών πόρων και πρώτων υλών που εκτινάχθηκαν κατά 3,6%. Με  +1,55% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου και με +1,81% ο Xetra DAX της Φρανκφούρτης.

Αντίστοιχη ήταν η άνοδος σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές με τον δείκτη CAC 40 του Παρισιού να κλείνει με κέρδη 1,76% και τον FTSE MIB του Μιλάνου με  +1,64%. Σημειωτέον ότι είχε προηγηθεί άνοδος στα χρηματιστήρια της Κίνας, που συνέστησε μάλιστα στους επενδυτές να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην επηρεάζονται από όσα συνέβησαν τη Δευτέρα.

Οπως, άλλωστε, τονίζουν οικονομικοί αναλυτές, οι αγορές είχαν χθες στραμμένο το βλέμμα στον διάλογο που αναμένεται να αρχίσει άμεσα ανάμεσα στην Ε.Ε. και στο Λονδίνο με αντικείμενο τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της δανικής βιομηχανίας παραγωγής εξοπλισμού νοσοκομείων Ambu που κατέγραψε άλμα 24%, καθώς είχε ανακοινώσει νωρίτερα διψήφια κέρδη για τους δύο τελευταίους μήνες του 2019 και τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους.

Η Wall Street, άλλωστε, σημείωνε άνοδο, με τους βασικούς δείκτες S&P 500 και Dow Jones να σημειώνουν κέρδη 1,74% και 1,63% αντιστοίχως μέχρι αργά το βράδυ. Την ίδια στιγμή υποχωρούσαν τα ομόλογα του αμερικανικού και του γερμανικού δημοσίου που είχαν πάρει την ανιούσα ως ασφαλή καταφύγια.

Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου σημείωσαν χθες άνοδο επτά μονάδων βάσης στο 1,60% και τα αντίστοιχα της Γερμανίας άνοδο τριών μ.β. στο 0,41%. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή