Τεχνολογικοί κολοσσοί στο top 10 των εταιρειών με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως

Τεχνολογικοί κολοσσοί στο top 10 των εταιρειών με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πιο ισχυρή παρουσία στη λίστα των 500 εταιρειών με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως έχει -και φέτος- ο κλάδος της τεχνολογίας. Από τις 500 εταιρείες με τη μεγαλύτερη αξία για το 2020 οι 46 ήτοι το 14% του συνόλου προέρχονται από τον τομέα της τεχνολογίας, συγκεντρώνοντας από κοινού συνολική εταιρική αξία 986,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με αυτή την επίδοση ο τομέας της τεχνολογίας κατατάσσεται πρώτος μεταξύ των κλάδων, που φιλοξενούν τις εταιρείες με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως. Στη δεύτερη θέση της ίδιας λίστας βρίσκονται οι τράπεζες με συνολική εταιρική αξία 926 δισεκατομμύρια δολάρια και ποσοστό 13,1%, και ακολουθεί ο τομέας του λιανεμπορίου με αξία 794 δισεκατομμύρια δολάρια και ποσοστό 11,1%.

Eιδικά στο top 10 των επιχειρήσεων με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως οι εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας κυριολεκτικά κάνουν πρωταθλητισμό το 2020, σύμφωνα με έρενα του ΣΕΠΕ. 

Σύμφωνα με τη μελέτη της Brand Finance «Global 500 2020», η οποία κατατάσσει τα πιο πολύτιμα brands από πλευράς αξίας, παγκοσμίως, για το 2020, στο Top 10 βρίσκονται: 

– στην πρώτη θέση η Amazon, διατηρώντας την επίδοση που είχε και το 2019 

– δεύτερη κατατάσσεται για το 2020 η Google, αναρριχόμενη κατά μία θέση σε σχέση με το 2019

– στην τρίτη η Apple (που κατείχε τη δεύτερη θέση έναν χρόνο νωρίτερα)

– στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Microsoft, όπου βρισκόταν και το 2019

– ακολουθεί η Samsung στην πέμπτη θέση , επίδοση ανάλογη με αυτή που είχε και πριν από έναν χρόνο η νοτιοκορεάτικη εταιρεία.

Η κινεζική τράπεζα ICBC συμπληρώνει τη λίστα από την έκτη θέση, με το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook να καταλαμβάνει την έβδομη και την αλυσίδα Walmart την όγδοη θέση της λίστας με τα πιο πολύτιμα brands για το 2020.

Την κορυφαία δεκάδα με τα πιο πολύτιμα σε αξία brands συμπληρώνουν η κινεζική ασφαλιστική εταιρεία Ping An, ενώ η επίσης κινεζική επιχείρηση τηλεπικοινωνιών Huawei εισέρχεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στο top 10 της λίστας το 2020.

Η Huawei είναι η τρίτη Κινέζικη εταιρεία των δέκα πιο πολύτιμων σε εταιρική αξία επιχειρήσεων, με αξία 65,084 δισεκατομμύρια δολάρια, μια αύξηση της τάξης του 4,5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.   

Να σημειωθεί ότι με 205 εταιρείες να αντιστοιχούν στο 45,4% των top 500, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που εκπροσωπείται περισσότερο στη λίστα, με συνολική εταιρική αξία 320,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Κίνα έρχεται δεύτερη με 70 εταιρείες, που αντιστοιχούν στο 18,9% και συνολική εταιρική αξία 133,4 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή