Μάχη 13 μνηστήρων για το ξενοδοχείο Ritz

Μάχη 13 μνηστήρων για το ξενοδοχείο Ritz

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Zωηρό είναι το ενδιαφέρον για την απόκτηση του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Ritz στο Λονδίνο, για το οποίο, όπως αποκάλυψε ο συνιδιοκτήτης του Φρέντερικ Μπάρκλεϊ, έχουν υποβληθεί αρκετές ανταγωνιστικές προσφορές άνω του 1,3 δισ. δολαρίων εκάστη. Τα σχετικά αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Press Association, ενώ ο κ. Μπάρκλεϊ τόνισε ότι «δεν υπάρχει περιθώριο να γίνει δεκτή οποιαδήποτε προσφορά που θα είναι χαμηλότερη από την αποτίμηση του ξενοδοχείου». Αλλωστε, όπως πρόσθεσε, «ήμουν ιδιαίτερα υπερήφανος για το Ritz και την επιτυχία του ως ξενοδοχείου, από τη στιγμή που το αγόρασα το 1995 και κατέβαλα ως προκαταβολή 7,5 εκατ. στερλίνες (9,7 εκατ. δολάρια)». Σήμερα το ξενοδοχείο Ritz αποτιμάται στα 800 εκατ. στερλίνες (1,03 δισ. δολάρια), ενώ είχε αρχικά αγοραστεί προς 75 εκατ. στερλίνες (97 εκατ. δολάρια).

Μεταξύ των 13 ενδιαφερομένων, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν επισταμένη έρευνα για την οικονομική κατάσταση του ομίλου Ritz, είναι τα σαουδαραβικά κεφάλαια Sidra Capital, όπως είχαν αναφέρει οι Financial Times, και ο μέγας και πολύς Μπερνάρ Αρνό, σύμφωνα με τους Times of London. Πρόκειται για τον πλουσιότερο Γάλλο και ιδιοκτήτη του ομίλου Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH). Ο τελευταίος έχει μια ευρεία γκάμα εμπορικών σημάτων στο πεδίο των ειδών πολυτελείας, από πανάκριβες σαμπάνιες και δερμάτινες τσάντες μέχρι οίκους μόδας και πολυκαταστήματα – μπουτίκ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει για την υπόθεση αυτή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το προαναφερθέν ξενοδοχείο αποτελεί το περιουσιακό στοιχείο των πανομοιότυπων δίδυμων μεγιστάνων Φρέντερικ και Ντέιβιντ Μπάρκλεϊ, το οποίο έχει την υψηλότερη αξία μεταξύ των άλλων αποκτημάτων τους. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται το ψηφιακό κατάστημα Shop Direct και η Yodel, εταιρεία παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών μεταξύ επιχειρήσεων και μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών.

Επιπλέον, οι Μπάρκλεϊ διαθέτουν ένα μικρό νησί στη Μάγχη με το όνομα Μπρεκού, όπου έκτισαν ένα γοτθικού τύπου κάστρο με 100 δωμάτια, επιχρυσωμένους πυργίσκους και ελικοδρόμιο. Ωστόσο, οι κάποτε αχώριστοι δίδυμοι Φρέντερικ και Ντέιβιντ βρίσκονται πλέον σε δικαστική διαμάχη με αφορμή έναν μεγάλο ανασχηματισμό στην επιχειρηματική αυτοκρατορία τους. Και εδώ έγκειται και το ενδιαφέρον για το Ritz. Σε ακροαματική διαδικασία στo ανώτατο δικαστήριο τον Φεβρουάριο, αποκαλύφθηκε ότι ο Αλιστερ Μπάρκλεϊ, ανιψιός του Φρέντερικ και γιος του Ντέιβιντ, παρακολουθούσε μυστικά τον θείο του στο ξενοδοχείο Ritz και μάλιστα όταν συζητούσε με την κόρη του Αμάντα για δυνητικές πωλήσεις και εξαγορές, ώστε να εμπλουτιστούν τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας. Στο μεταξύ, βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, οι γιοι του Ντέιβιντ Μπάρκλεϊ έχουν τον πλήρη έλεγχο στο πεντάστερο Ritz με ιστορία 100 ετών και πλέον, ενώ η εξαδέλφη τους Αμάντα Μπάρκλεϊ αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο του ξενοδοχείου. Αναφέρεται ότι ο Φρέντερικ Μπάρκλεϊ προσέφυγε στη δικαιοσύνη φοβούμενος πως οι συνομιλίες με την κόρη του Αμάντα, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο χαρτί και διανεμήθηκαν στην οικογένεια, θα χρησιμοποιούνταν εσφαλμένα. Οι δικηγόροι τους, τέλος, είπαν ότι ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει πλήρη απαγόρευση χρήσης τους από όσους είχαν τα σχετικά κείμενα στα χέρια τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή