Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία παράγει προσωρινά μάσκες

Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία παράγει προσωρινά μάσκες

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παραγωγή μασκών στράφηκε προσωρινά η κινεζική βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής Χουμπέι, στην οποία βρίσκονται οι μονάδες της. Στο μικρό διάστημα του ενός περίπου μήνα, κατά τον οποίο η BYD ασχολείται με την παραγωγή μασκών, κατάφερε να γίνει μάλιστα πρώτη δύναμη στον κλάδο, παράγοντας 5 εκατομμύρια μάσκες κάθε ημέρα.

Στο τέλος του Ιανουαρίου, η κινεζική BYD ανακοίνωσε ότι θα αναδιαμορφώσει την εφοδιαστική της αλυσίδα, ώστε παράλληλα με την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών να ξεκινήσει την παραγωγή μασκών. Ο ιδρυτής της κινεζικής εταιρείας Γουάνγκ Τζουανφού δημιούργησε μία ομάδα 3.000 μηχανικών από επικεφαλής διαφόρων τμημάτων της εταιρείας, προκειμένου να ερευνήσουν και να χτίσουν εξαρχής μία νέα γραμμή παραγωγής. Το 90% των υλικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μασκών βρισκόταν μάλιστα εντός του εργοστασίου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τις πρώτες μέρες παραγωγής, η BYD προσέθετε καθημερινά πέντε έως δέκα νέα μηχανήματα παραγωγής μασκών, με αποτέλεσμα να αυξάνει την παραγωγή της ημερησίως κατά 300.000 έως 500.000 μάσκες.  Παράλληλα η BYD, μεγάλο μερίδιο της οποίας κατέχει ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Γουόρεν Μπάφετ, παράγει περίπου 300.000 αντισηπτικά κάθε μέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας. «Η BYD ανακοινώνει περήφανα ότι έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής μασκών στον κόσμο. Το εργοστάσιο δουλεύει στους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς και μπορεί να παράγει 5 εκατομμύρια μάσκες και 300.000 μπουκάλια αντισηπτικού κάθε μέρα», σύμφωνα με την ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας.

Οι μάσκες χορηγούνται πρώτα στους εργαζομένους της εταιρείας, ώστε να συνεχίζεται σε κανονικούς ρυθμούς η παραγωγή των αυτοκινήτων.

Οι υπόλοιπες μάσκες διοχετεύονται στους κατοίκους της περιοχής Χουμπέι, η οποία είναι το επίκεντρο του κορωνοϊού, καθώς και σε νοσοκομεία και στα μέσα μεταφορών.

Από το ξέσπασμα του ιού και την επέκτασή του στην Ευρώπη, η ζήτηση για μάσκες και αντισηπτικά χεριών έχει εκτοξευθεί. Ετσι δημιουργούνται τεράστιες ελλείψεις στην αγορά και οι εταιρείες υποχρεώνονται να χτίσουν νέες γραμμές παραγωγής, προκειμένου να καλύψουν τουλάχιστον τις δικές τους ανάγκες.

Η Κίνα, που ήταν ήδη η μεγαλύτερη παραγωγός μασκών σε όλο τον κόσμο, αύξησε ακόμη περισσότερο την παραγωγή της, αγγίζοντας τα 54,8 εκατομμύρια μάσκες στο τέλος του Φεβρουαρίου. Η παραγωγή ήταν περίπου 2,8 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή