Κορωνοϊός: Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την παράταση των περιοριστικών μέτρων

Κορωνοϊός: Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την παράταση των περιοριστικών μέτρων

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς εντάθηκαν οι φόβοι για το πλήγμα στην οικονομία που θα προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, με αρκετές χώρες να παρατείνουν τις σχεδόν καθολικές καραντίνες που έχουν επιβάλει για να περιορίσουν τη μετάδοσή της.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε απώλειες 0,8% στις 10.14 (ώρα Ελλάδας), ενώ στις 11.35 οι απώλειες του είχαν αυξηθεί στο 1,4%, με τις μετοχές των ενεργειακών, βιομηχανικών και ταξιδιωτικών εταιρειών καθώς και των εταιρειών ψυχαγωγίας να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Ο τραπεζικός τομέας έκανε βουτιά 2,5% και οι μηνιαίες απώλειές του έφθασαν το 28%, με τις τράπεζες UniCredit, ING και ABN Amro να είναι οι πρώτες που συμμορφώθηκαν με την προτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για πάγωμα των μερισμάτων για να αυξηθούν οι χορηγήσεις δανείων.

Η μετοχή της ελβετικής μηχανολογικής εταιρείας ΑΒΒ υποχωρούσε 5,7% μετά την προειδοποίηση που έκανε για τα κέρδη της και την επισήμανση ότι όλες οι δραστηριότητές της θα πληγούν στο πρώτο τρίμηνο λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή