Φον ντερ Λάιεν: «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ευρώπη o επόμενος προϋπολογισμός

Φον ντερ Λάιεν: «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ευρώπη o επόμενος προϋπολογισμός

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επόμενος προϋπολογισμός της ΕΕ θα πρέπει να λάβει τη μορφή ενός νέου «Σχεδίου Μάρσαλ» για να τροφοδοτήσει την ανάκαμψη της Ευρώπης από την κρίση του κορωνοϊού, δήλωσε την Πέμπτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. 

«Γνωρίζουμε σε αυτή την κρίση ότι χρειαζόμαστε γρήγορες απαντήσεις. Δεν μπορούμε να δαπανήσουμε ένα, δύο ή τρία χρόνια για να εφεύρουμε νέα εργαλεία», είπε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός, γνωστός ως πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (ΠΔΠ) είναι το ισχυρότερο μας εργαλείο.

«Θέλουμε να διαμορφώσουμε το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι του σχεδίου μας για την ανάκαμψη. Πολλοί καλούν λόγο τώρα για κάτι που ονομάζεται "Σχέδιο Μάρσαλ".

Νομίζω ότι ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός θα πρέπει να είναι το "Σχέδιο Μάρσαλ" που ξεδιπλώνουμε μαζί ως Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ευρωπαϊκό λαό», ανέφερε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή