Φόβοι για έλλειψη χοιρινού στις ΗΠΑ

Φόβοι για έλλειψη χοιρινού στις ΗΠΑ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κλείσιμο ενός βασικού εργοστασίου παραγωγής στις ΗΠΑ προχώρησε χθες η Smithfield Foods, η μεγαλύτερη παραγωγός χοιρινού κρέατος παγκοσμίως, σπείροντας ανησυχίες για έλλειψη κρέατος στην αμερικανική αγορά. Στο εργοστάσιο, το οποίο προμηθεύει περίπου το 5% του χοιρινού κρέατος στις ΗΠΑ, βρέθηκαν 200 κρούσματα κορωνοϊού. «Το κλείσιμο αυτού του εργοστασίου, σε συνδυασμό με μια συνεχώς αυξανόμενη λίστα μονάδων παραγωγής πρωτεϊνικών προϊόντων ολόκληρου του κλάδου που έχουν κλείσει, οδηγεί τη χώρα μας επικίνδυνα κοντά στα άκρα όσον αφορά την παραγωγή κρέατος», όπως δήλωσε ο Κεν Σάλιβαν, διευθύνων σύμβουλος της Smithfield Foods. Οι 3.700 εργαζόμενοι του εργοστασίου θα πληρώνονται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί πότε ακριβώς θα επανεκκινήσει τη λειτουργία του, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Μολονότι οι παραγωγοί διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν αρκετά αποθέματα κρέατος, συμπεριλαμβανομένου του κατεψυγμένου, οι αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων, το κλείσιμο πολλών εργοστασίων, καθώς και οι αυξημένες αγορές των καταναλωτών που αφήνουν άδεια τα ράφια των σούπερ μάρκετ, δημιουργούν ανησυχία στις ΗΠΑ.

Η αύξηση των κρουσμάτων στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, αλλά και σε άλλες μονάδες παραγωγής, έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων τους. Ηδη, υπάλληλοι του κλάδου έχουν προχωρήσει σε διαμαρτυρίες, διότι όπως υποστηρίζουν δεν μπορούν να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας όσο εργάζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή