ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λίφτινγκ» στο iPhone με νέο σχεδιασμό και μεγαλύτερη οθόνη

«Λίφτινγκ» στο iPhone με νέο σχεδιασμό και μεγαλύτερη οθόνη

Νέο σχεδιασμό θα έχει το καινούργιο μοντέλο iPhone, το οποίο θα δανεισθεί ορισμένα χαρακτηριστικά από την τελευταία έκδοση των iPad, διότι η εταιρεία που τα κατασκευάζει, η Apple, ενδιαφέρεται να κάνει μια μεγάλη ανανέωση στα προϊόντα της. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι συσκευές τις οποίες θα λανσάρει το φθινόπωρο θα λειτουργούν και σε δίκτυα τηλεπικοινωνιών 5ης γενιάς. Στο πλαίσιο αυτό, ο αμερικανικός κολοσσός υψηλής τεχνολογίας θα παρουσιάσει τέσσερα νέα iPhone και δύο νέα αξεσουάρ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τις οποίες επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Πιο προσιτές συσκευές

Οι νέες εκδόσεις των iPhone 11 Pro και iPhone11 Pro Max θα συνοδεύονται από ακόμα δύο καινούργια μοντέλα, τα οποία θα είναι χαμηλότερης τιμής και θα έρθουν να αντικαταστήσουν τo iPhone 11. Τουλάχιστον οι δύο ακριβότερες συσκευές του φθινοπώρου θα διαθέτουν επίπεδες άκρες από ανοξείδωτο χάλυβα αντί για τον υπάρχοντα σχεδιασμό τους, ενώ οι γωνίες τους θα είναι πιο στρογγυλές, παραπέμποντας στις αντίστοιχες του φορητού υπολογιστή iPad Ρro του 2018. Επιπλέον, τα ακριβότερα iPhone θα διαθέτουν και σχετικά μεγαλύτερη οθόνη εν συγκρίσει με την οθόνη των 6,5 ιντσών του iPhone 11 Pro Max. Ενα στοιχείο το οποίο θα υπενθυμίζει το πώς ήταν το παλαιότερο iPhone 5 θα είναι ότι τα μοντέλα του φθινοπώρου του 2020 θα έχουν επίπεδη οθόνη και όχι επικλινή όπως τα σημερινά. Ακόμα, ο αμερικανικός τεχνολογικός όμιλος της Apple εξετάζει την πιθανότητα να καταργήσει το χαρακτηριστικό στοιχείο στην κορυφή της οθόνης για τη λήψη φωτογραφιών σέλφι και τους αισθητήρες ταυτοποίησης προσώπου στα μελλοντικά μοντέλα. Οι νέες συσκευές της Apple θα έχουν αναβαθμισμένους επεξεργαστές, δίνοντας έμφαση σε εντολές για γρηγορότερη λειτουργία της τεχνητής νοημοσύνης και της διευρυμένης πραγματικότητας, καθώς και τρεις κάμερες στην πίσω όψη τους. Τα φθηνότερα καινούργια iPhone θα εξακολουθήσουν, όπως και σε προηγούμενες εκδοχές τους, να διαθέτουν δύο κάμερες. Συνολικά η εταιρεία θα προσθέσει στα νέα ακριβότερα μοντέλα του φετινού φθινοπώρου το σύστημα 3-D LIDAR, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα στη συσκευή iPad Pro.

Αξίζει να επισημανθεί ότι αρχής γενομένης από το 2012, η Apple παρουσιάζει στο διεθνές κοινό τα νέα της iPhone κάθε Σεπτέμβριο με εξαίρεση το iPhone X το 2017, όταν η διοργάνωση αυτή έλαβε χώρα τον Νοέμβριο εξαιτίας προβλημάτων στην προμηθευτική αλυσίδα. Φέτος η εταιρεία αντιμετώπισε προσωρινή επιβράδυνση στις προμήθειές της από την Κίνα λόγω του ιού και η ζήτηση για έξυπνα κινητά παγκοσμίως υποχώρησε. Η δε απαγόρευση της κυκλοφορίας υποχρέωσε πολλούς μηχανικούς της Apple να εργάζονται από το σπίτι. Τέλος, εξαιτίας της αβεβαιότητας για τη μετάδοση του ιού και των αλλαγών στην οικονομία παγκοσμίως, τα σχέδια της εταιρείας για τα νέα μοντέλα πιθανώς να τροποποιηθούν.