Σε επιπλέον 75.000 προσλήψεις προχωράει η Amazon

Σε επιπλέον 75.000 προσλήψεις προχωράει η Amazon

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δεύτερο γύρο προσλήψεων προχωράει ο κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση των τελευταίων ημερών. Πρόκειται για 75.000 νέες προσλήψεις, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις περίπου 100.000 που είχε ανακοινώσει η εταιρεία πριν από λίγες εβδομάδες. Οι νέες θέσεις εργασίας θα αυξήσουν κατά πολύ το εργατικό δυναμικό της εταιρείας, που προσεγγίζει πλέον σχεδόν 1 εκατ. εργαζομένους παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση μεγαλύτερη από 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία θα αυξήσει προσωρινά το ωρομίσθιο –έως και 2 δολ. παγκοσμίως–, με αποτέλεσμα η συνολική δαπάνη να ξεπεράσει τα 500 εκατ. δολ. από 350 εκατ. που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.

«Γνωρίζουμε ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν επηρεαστεί οικονομικά γιατί οι θέσεις εργασίας σε κλάδους όπως η φιλοξενία, η εστίαση και τα ταξίδια έχουν χαθεί ή οι εργαζόμενοι τίθενται σε διαθεσιμότητα εξαιτίας της κρίσης», επεσήμανε η εταιρεία, σύμφωνα με τους Financial Times. «Καλωσορίζουμε οποιονδήποτε βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας μέχρι η κατάσταση να ομαλοποιηθεί και να καταφέρει ο προηγούμενος εργοδότης να τον επαναφέρει στη δουλειά του».  Στο μεταξύ, όπως αναφέρει και το Bloomberg, η αύξηση του εργατικού δυναμικού θα δώσει τη δυνατότητα στην Amazon να εντάξει στις αποθήκες της μη «απαραίτητα» προϊόντα για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου, εκτός από αυτά που είναι πρώτης ανάγκης και στα οποία είχε τελευταία δώσει προτεραιότητα. «Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, θα επιτρέψουμε να μπουν στις αποθήκες μας και άλλα προϊόντα», αναφέρει η εταιρεία σε σχετικό mail, σύμφωνα με το Bloomberg. «Ωστόσο, η ποσότητα των προϊόντων θα είναι περιορισμένη για να μπορούμε να προστατεύουμε τους υπαλλήλους μας». Οι τελευταίες κινήσεις του αμερικανικού κολοσσού έρχονται σε μία περίοδο που στα κέντρα logistics της εταιρείας έχουν καταγραφεί κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει δημοσίευμα του Reuters, η Amazon χθες προχώρησε στην απόλυση δύο υπαλλήλων με το επιχείρημα ότι «παραβίασαν επανειλημμένως τον εσωτερικό κανονισμό της εταιρείας», επειδή επέκριναν τις συνθήκες εργασίας στις αποθήκες μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Η απόλυση της Εμιλι Κάνιγχαμ και της Μάρεν Κόστα, που εργάζονταν ως σχεδιαστές στο Σιάτλ, ακολούθησαν την απόλυση, πριν από μερικές εβδομάδες, ενός άλλου εργαζομένου, του Κρίστιαν Σμολς, ο οποίος είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, εν μέσω πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή