Στη διανομή προϊόντων στρέφονται οι άνεργοι στη Βενεζουέλα

Στη διανομή προϊόντων στρέφονται οι άνεργοι στη Βενεζουέλα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευκαιρίες εργασίας σε υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) βρίσκουν αρκετοί κάτοικοι της Βενεζουέλας, εν μέσω καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Η υγειονομική κρίση έρχεται να επιδεινώσει την κατάσταση μιας χώρας που μαστίζεται από βαθιά ύφεση, υπερπληθωρισμό και ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, πολύ πριν αρχίσουν να διαφαίνονται οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Την ίδια στιγμή, επιχειρήσεις-μέλη του εμπορικού συνδέσμου Consecomercio της Βενεζουέλας έχουν ξεκινήσει να εντάσσουν υπηρεσίες delivery προκειμένου να αναπληρώσουν τις απώλειες από τις πωλήσεις σε φυσικά καταστήματα, λόγω της καραντίνας. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters, από πωλητές καταστημάτων μέχρι και πρώην οδηγούς ταξί που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, αρκετοί είναι εκείνοι που στρέφονται στις υπηρεσίες delivery για να διανείμουν προϊόντα (κρέας, λαχανικά, τροφή για σκύλους, διακοσμητικά είδη).

Eν τω μεταξύ, σε αντίθεση με άλλες χώρες, όσοι κάνουν delivery έχουν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα των ελλείψεων σε βενζίνη, γεγονός που εξαναγκάζει πολλούς από αυτούς να περιμένουν για ώρες στην ουρά των βενζινάδικων. Αρκετοί εργαζόμενοι αποφεύγουν τη χρήση οχημάτων ή μηχανών για τις μετακινήσεις τους και προτιμούν το ποδήλατο. «Βρέθηκα χωρίς δουλειά εξαιτίας της καραντίνας», αναφέρει στο Reuters ο Χεσούς Βιγιαμιθάρ, ο οποίος την περασμένη Τρίτη ξεκίνησε να δουλεύει ως διανομέας για ένα μαγαζί με είδη τροφίμων. «Πρέπει να βρω φαγητό για το σπίτι μου». Ο κ. Βιγιαμιθάρ λέει ότι πρέπει να βγάζει περίπου 7,50 δολ. την ημέρα προκειμένου να παράσχει τα βασικά στην οικογένειά του, σε μια χώρα όπου ο πληθωρισμός καλπάζει. Ο σύνδεσμος Consecomercio, που αντιπροσωπεύει περίπου 15.000 επιχειρήσεις, αναφέρει στο Reuters ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει πόσες επιχειρήσεις συνολικά παρέχουν πλέον υπηρεσίες διανομής ως αντιστάθμισμα στις απώλειες από τις πωλήσεις στα καταστήματα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή