Ισχυρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές λόγω  της σταδιακής άρσης των μέτρων που εφαρμόζουν με μεγάλη προσοχή πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Αντιθέτως στις ΗΠΑ, οι επενδυτές έδειχναν διστακτικοί, καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένονται τα τριμηνιαία αποτελέσματα εκατοντάδων αμερικανικών επιχειρήσεων και τα βλέμματα είναι στραμμένα ιδίως στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

Σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο, ο τραπεζικός κλάδος της Ευρώπης ενίσχυσε τα κέρδη των χρηματιστηρίων, που εντέλει έκλεισαν με την καλύτερη συνεδρίαση των τελευταίων επτά εβδομάδων. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε με άνοδο 1,68%. Οι βασικοί δείκτες του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης έκλεισαν με κέρδη 1,91% και 1,27% αντιστοίχως. Το χρηματιστήριο του Μιλάνου κινήθηκε ανοδικά στη χθεσινή συνεδρίαση με κέρδη 1,71%.

Οι βασικοί δείκτες των ΗΠΑ παρουσίαζαν μια μεικτή εικόνα χθες, εν μέρει εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Ο Dow Jones, o S&P 500 και ο Nasdaq, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες της χώρας, κινούνταν οριακά χθες αργά το βράδυ, πριν από τη λήξη της συνεδρίασης.

«Πλησιάζοντας στην ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, οι επενδυτές ανησυχούν σχετικά με τη συγκέντρωση στον θεμελιώδη τεχνολογικό κλάδο και κατά πάσα πιθανότητα απομακρύνονται από αυτόν», εξήγησε στο Reuters ο Τόμας Χέις, υψηλόβαθμο στέλεχος στην Great Hill Capital της Νέας Υόρκης.

Το πετρέλαιο εξακολουθεί να κινείται σε ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε περαιτέρω χθες περίπου στα 12 δολάρια το βαρέλι. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, η τιμή του πετρελαίου θα συνεχίσει να παρουσιάζει διακυμάνσεις και εντέλει θα ανακάμψει, σε χαμηλότερα όμως επίπεδα σε σχέση με την περίοδο πριν από την επέλαση της πανδημίας.

Για τρίτη συναπτή ημέρα υποχώρησε χθες ο χρυσός, καθώς η Ευρώπη και άλλες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο δρομολογούν τη σταδιακή επανεκκίνηση των οικονομιών τους. Ως αποτέλεσμα, οι επενδυτές εγκαταλείπουν τα ασφαλή καταφύγια. Ωστόσο, ενόψει των συνεδριάσεων της ΕΚΤ και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) που αναμένονται αυτή την εβδομάδα, η ζήτηση για χρυσό εξακολουθεί να είναι υψηλή και συγκεκριμένα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή