Μειώθηκε κατά 66% ο τζίρος της BP το πρώτο τρίμηνο

Μειώθηκε κατά 66% ο τζίρος της BP το πρώτο τρίμηνο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για την BP, όπως ήταν αναμενόμενο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και της κατακόρυφης πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Το πρώτο τρίμηνο, τα έσοδα της BP, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες παγκοσμίως, μειώθηκαν κατά τα δύο τρίτα και συγκεκριμένα κατά 66% σε σύγκριση με το 2019. Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 791 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο ανέρχονταν σε 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι βάσει της μέσης εκτίμησης προβλεπόταν πως τα έσοδά της θα μειώνονταν περαιτέρω. Η εταιρεία αναμένει πως η πανδημία θα εξακολουθεί να επιβαρύνει τον πετρελαϊκό κλάδο και κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

Επιπλέον, το χρέος της BP αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ετών. Η βρετανική εταιρεία άνοιξε νέα πιστωτική γραμμή ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και επιπλέον πούλησε μετοχές αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οικονομικά χτυπήματα του κορωνοϊού. «Η βιομηχανία μας έχει χτυπηθεί όπως ποτέ άλλοτε, και από την πλευρά της παραγωγής και από την πλευρά της ζήτησης», δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μπέρναρντ Λούνεϊ, o οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από λίγους μήνες. «Οι προσπάθειές μας έχουν επικεντρωθεί στην προστασία των ανθρώπων μας, στην υποστήριξη των κοινοτήτων μας και στη βελτίωση της οικονομικής μας κατάστασης», συμπλήρωσε ο ίδιος.

H εταιρεία, όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις του κλάδου, διατήρησε το μέρισμα για το πρώτο τρίμηνο του έτους, μια κίνηση η οποία έχει επικριθεί από πολλούς.

«Σε αυτό το σημείο, το βασικό ζήτημα για την BP είναι το πόσο θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στον ισολογισμό της, προκειμένου να προστατεύσει τα μερίσματα», δήλωσε στους Financial Times ο Μπίρατζ Μπορκατάρια της RBC Capital Markets.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή