Κέρδη στις αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Κέρδη στις αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικό ήταν το επενδυτικό κλίμα στις αμερικανικές αγορές χθες μέχρι αργά το βράδυ, καθώς η φαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences ανακοίνωσε ότι τα συμπτώματα του κορωνοϊού υποχώρησαν σε ασθενείς που συμμετείχαν σε πειραματική της θεραπεία. Η εταιρεία δήλωσε ότι ελπίζει σε γρήγορη έγκριση, ώστε να μπορέσει να διοχετεύσει το φάρμακο στην αγορά. Η ανακοίνωση της Gilead, σε συνδυασμό με τα επίσης θετικά αποτελέσματα τριμήνου του τεχνολογικού κολοσσού Alphabet, μητρικής της Google, κατάφερε να ενισχύσει τα κέρδη των χρηματιστηρίων, μολονότι το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε χθες ότι η οικονομία των ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 4,8% το πρώτο τρίμηνο. Παράλληλα, οι επενδυτές προέβλεπαν ότι η χθεσινή συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) θα κατέληγε σε αποφάσεις για περαιτέρω στήριξη της αμερικανικής οικονομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, η μετοχή της Boeing σημείωνε άνοδο, καθώς ανακοίνωσε πως θα μειώσει το προσωπικό της κατά 10%, ότι θα προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής της και πως θα προσπαθήσει να αυξήσει τη ρευστότητά της.

Κέρδη σημείωσαν χθες και οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς πολλές κυβερνήσεις προετοιμάζονται για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και προχωρούν σε σταδιακή επανεκκίνηση των οικονομιών τους. Για τρίτη συναπτή συνεδρίαση, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη, της τάξης του 1,75%. Το χρηματιστήριο FTSE 100 του Λονδίνου κινήθηκε ανοδικά με κέρδη 2,63%, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης με κέρδη 2,89% και το χρηματιστήριο του Μιλάνου με 2,21%. Τα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας υποχωρήσαν χθες, έπειτα από την αξιολόγηση του οίκου Fitch στην κατώτερη επενδυτική βαθμίδα, δηλαδή ένα μόλις επίπεδο πριν το «junk».

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, οι επενδυτές φαίνεται πως απομακρύνθηκαν από το ασφαλή καταφύγια, όπως ο χρυσός, καθώς και από το δολάριο.

Σημαντική ανάκαμψη σημείωσε χθες το πετρέλαιο, τουλάχιστον σε σχέση με τις τελευταίες εβδομάδες, κατά τις οποίες βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Το Brent χθες το βράδυ σημείωνε άνοδο 11% και η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) κατά 29%. Βέβαια, οι τιμές βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την περίοδο πριν από την επέλαση του κορωνοϊού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή