Ε.Ε.: Εγκριση επιχορηγήσεων 10 εκατ. ευρώ για την ανθοκομία

Ε.Ε.: Εγκριση επιχορηγήσεων 10 εκατ. ευρώ για την ανθοκομία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρατικές ενισχύσεις ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον εγχώριο κλάδο της ανθοκομίας ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις που ισχύει από τις αρχές Απριλίου ως μέρος της αντίδρασης της Ε.Ε. στην κρίση του κορωνοϊού. Η εκτελεστική αντιπρόεδρος Μαργκρέιτε Βέστεγιερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε σχετικά ότι το συγκεκριμένο καθεστώς ενισχύσεων «θα στηρίξει τους γεωργούς που δραστηριοποιούνται στην ανθοκομική πρωτογενή παραγωγή και οι οποίοι αντιμετωπίζουν επί του παρόντος δυσκολίες λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Θα βοηθήσει αυτούς τους γεωργούς να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες ρευστότητας και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων περιόδων. Εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε με τα κράτη-μέλη για να εξασφαλίσουμε την εφαρμογή εθνικών μέτρων στήριξης με συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο, σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε.».

Το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, που θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, θα είναι προσβάσιμο σε εταιρείες όλων των μεγεθών οι οποίες δραστηριοποιούνται στον ανθοκομικό τομέα. Στόχος του είναι να διασφαλίσει την επάρκεια ρευστότητας για τις εταιρείες που έχουν πληγεί από την εξάπλωση της πανδημίας και τα μέτρα για την αναχαίτισή της. Η στήριξη, βάσει των προβλέψεων του προσωρινού πλαισίου, δεν θα υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ ανά εταιρεία. Οι ενισχύσεις μπορούν να χορηγηθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Για περισσότερη αρθρογραφία, γίνετε συνδρομητής στην έντυπη Καθημερινή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή