Ο κορωνοϊός χτύπησε και την Uber, απολύει 3.700 υπαλλήλους της

Ο κορωνοϊός χτύπησε και την Uber, απολύει 3.700 υπαλλήλους της

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διόλου ανεπηρέαστες δεν αφήνει η πανδημική κρίση τις εταιρείες τεχνολογίας, αφού η μια επιχείρηση μετά την άλλη αποφασίζουν να προχωρήσουν στη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων τους. Ετσι, μετά την Airbnb η οποία μόλις προχθές ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 25% των υπαλλήλων της, η Uber ετοιμάζεται να απολύσει 3.700 υπαλλήλους, ήτοι το 14% του εργατικού δυναμικού της. Oι απολύσεις αφορούν υπαλλήλους που εργάζονται στο τμήμα υποστήριξης πελατών αλλά και στο τμήμα προσλήψεων, με την εταιρεία να αναλαμβάνει κόστη που αγγίζουν τα 20 εκατ. δολ. για την αποζημίωσή τους. Η πανδημία έχει συρρικνώσει σημαντικά τις υπηρεσίες της, οι οποίες είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς κυρίως σε μεγάλες πόλεις, αλλά και σε ορισμένες περιοχές που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημική κρίση.

Σύμφωνα με το BBC, στελέχη της εταιρείας είχαν προαναγγείλει τον περασμένο Μάρτιο ότι η ζήτηση για τις υπηρεσίες ταξί της Uber θα μειωθεί πάνω από 60% σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον ιό. Αυξητική τάση όμως κατέγραψαν οι υπηρεσίες διανομής φαγητού που παρέχει η εταιρεία μέσω του Uber eats, εξαιτίας κυρίως των αυξημένων παραγγελιών κατά τη διάρκεια του lockdown. Σχολιάζοντας αυτήν την απόφαση, η Uber διευκρινίζει ότι «από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε πόσος καιρός θα χρειαστεί για την ανάκαμψή μας, λαμβάνουμε μέτρα ώστε να εξισορροπήσουμε το κόστος της εταιρείας με το μέγεθος της δραστηριότητάς της». Ας σημειωθεί ότι, ακόμη και πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, η Uber αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στα βασικά οικονομικά της μεγέθη, κλείνοντας πέρυσι το οικονομικό έτος με ζημίες 8,5 δισ. δολ. Στο πλαίσιο των περικοπών, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ντάρα Χοσροουσάχι ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τον βασικό του μισθό για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2020, έπειτα από συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός ανταγωνιστής της Uber, η εταιρεία Lyft, έχει ήδη γνωστοποιήσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα απολύσει 1.000 υπαλλήλους, εξαιτίας της συρρίκνωσης των εσόδων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή