Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις αγορές

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις αγορές

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοδικά κινήθηκαν χθες τα περισσότερα χρηματιστήρια στη Γηραιά Ηπειρο, λόγω θετικών αποτελεσμάτων και δηλώσεων ομίλων πως δεν θα διανείμουν μερίσματα, ενώ στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο αργά χθες ο Dow Jones και ο S&P 500 παρουσίαζαν απώλειες της τάξεως του 0,40% και του 0,48%. Ο παράγοντας ο οποίος κατά το μεγαλύτερο μέρος επηρέασε το επενδυτικό κοινό, ήταν ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την αντιμετώπιση της πανδημίας από πλευράς του αμερικανικού κράτους, Αντονι Φούτσι, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι μία πρόωρη και βιαστική επανεκκίνηση της οικονομίας δημιουργεί προβλήματα στην ανάκαμψή της. «Αυτή η διαδικασία μπορεί ακόμα και να κάνει την ανάκαμψη να οπισθοδρομήσει και αυτό να έχει ως συνέπεια ο χρόνος να γυρίσει πίσω», τόνισε.

Στην αγορά εμπορευμάτων το πετρέλαιο ενισχύθηκε και το αργό Νέας Υόρκης σημείωσε άνοδο 5,8% στα 25,55 δολάρια το βαρέλι χάρις στη συνεχιζόμενη βελτίωση της ζήτησης. Το ευρώ ενδυναμώθηκε 0,6% προς το δολάριο και διαμορφώθηκε στο 1,0873 δολάριο.

Ειδικότερα, στην Ευρώπη ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,26%, βοηθούμενος από τις μετοχές των κλάδων των τηλεπικοινωνιών, των ομίλων κοινής ωφελείας και της περίθαλψης – πρόκειται για κλάδους τους οποίους επιλέγουν οι επενδυτές σε περιόδους κρίσεων και αβεβαιότητας.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση και οι δείκτες FTSE 100 στο Λονδίνο (0,93%), FTSE MIB στο Μιλάνο (1,02%) και IBEX στη Μαδρίτη (1,36%). Στη Φρανκφούρτη και στο Παρίσι η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με πτώση και ο DAX υποχώρησε 0,05% και 0,39% ο CAC 40 αντιστοίχως.

Θετικά μεταξύ των συναλλασσομένων λειτούργησε το ότι ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός της Βρετανίας, Vodafone, αποφάσισε να μη χορηγήσει μέρισμα εξαιτίας της πανδημίας, ενώ τα δομικά ετήσια κέρδη του εναρμονίζονται με τις προσδοκίες. Η τιμή της μετοχής της Vodafone εκτινάχθηκε χθες στο Λονδίνο έως και 8,7%. Tέλος, όπως επισημαίνει ο Τόμπι Γκιμπ, επικεφαλής του κλάδου παγκόσμιων επενδύσεων της Fidelity International, «οι βασικές μεταβλητές σήμερα είναι η ανάκαμψη στην οικονομική δραστηριότητα και οι επιπτώσεις στην εξάπλωση του ιού από το να βγουν οι άνθρωποι έξω από τα σπίτια τους – και αυτές θα καθορίζουν το κλίμα κάμποσο καιρό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή