Η Rolls Royce σχεδιάζει να απολύσει ​​​​​9.000 υπαλλήλους

Η Rolls Royce σχεδιάζει να απολύσει ​​​​​9.000 υπαλλήλους

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερο από το ένα έκτο του εργατικού της δυναμικού ή άλλως 9.000 υπαλλήλους σκοπεύει να απολύσει η Rolls Royce. Η βρετανική εταιρεία, η οποία κατασκευάζει μεταξύ άλλων μηχανές για αεροσκάφη της Boeing και της Airbus, κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση εξαιτίας του πλήγματος που έχει δεχθεί η βιομηχανία της αεροπλοΐας από τον κορωνοϊό. Μάλιστα, αναμένει πως η σχετική αγορά θα συρρικνωθεί μετά την κρίση του κορωνοϊού και συνεπώς η εταιρεία ενδέχεται να προχωρήσει σε κλείσιμο ορισμένων εργοστασίων της.

Ο κλάδος της αεροπλοΐας αποδείχθηκε ευάλωτος στη συγκεκριμένη κρίση και δέχθηκε εξαρχής ισχυρά πλήγματα, καθώς τα αεροσκάφη καθηλώθηκαν στο έδαφος και η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια σχεδόν μηδενίστηκε. Παράλληλα, η βρετανική οικονομία βρίσκεται ενώπιον μιας βαθιάς ύφεσης και ο αριθμός των ανέργων έχει ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 24 ετών. «Οφείλουμε να μειώσουμε τα έξοδά μας και να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα, ισορροπώντας τη δραστηριότητά μας ανάλογα με την αναμενόμενη ζήτηση», δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls Royce Γουόρεν Ιστ. Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε πως για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια οι δραστηριότητες στον τομέα της αεροπλοΐας θα μειωθούν περίπου κατά το ένα τρίτο σε σχέση με το 2019.

Οι 9.000 απολύσεις αφορούν κατά κύριο λόγο τους εργαζομένους στη μονάδα εμπορικών αεροσκαφών, η οποία παράγει περισσότερα από τα μισά έσοδα της εταιρείας. Η Rolls Royce σχεδιάζει να μειώσει τα κόστη της κατά 1,4 δισ. ευρώ ετησίως, εκ των οποίων τα 779 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τις απολύσεις σε συνδυασμό με ορισμένα επιπλέον δραστικά μέτρα. Παρ’ όλα αυτά, η δραστηριότητα της μονάδας κατασκευής στρατιωτικών αεροσκαφών θα συνεχισθεί κανονικά, καθώς η ζήτηση στον συγκεκριμένο τομέα παραμένει υψηλή. Σύμφωνα με τον κ. Ιστ, οι περικοπές των θέσεων εργασίας θα ξεκινήσουν κατά πάσα πιθανότητα από τις κεντρικές μονάδες παραγωγής της Rolls Royce στο Ντέρμπι της Βρετανίας, όπου απασχολούνται οι περισσότεροι εργαζόμενοι του τομέα των εμπορικών αεροσκαφών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή