Ακύρωση παραγγελίας επιδιώκει η Emirates

Ακύρωση παραγγελίας επιδιώκει η Emirates

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραγγελία πέντε αεροσκαφών από την Airbus επιχειρεί να ακυρώσει η Emirates, ωστόσο η ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών αρνείται, καθώς τα αεροπλάνα βρίσκονται ήδη υπό κατασκευήν. Εχοντας δεχθεί τεράστιο πλήγμα από την πανδημία, η Emirates αποφάσισε ότι ο στόλος της δεν χρειάζεται να αυξηθεί περισσότερο και συνεπώς βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Airbus ώστε να ακυρώσει ένα μέρος της παραγγελίας, δηλαδή πέντε από τα οκτώ αεροσκάφη.

Στην περίπτωση που η αεροπορική διακόψει το συμβόλαιο χωρίς την έγκριση της Airbus, πρόκειται να δεχθεί πρόστιμο έως και 70 εκατ. δολαρίων ανά αεροπλάνο, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg. Τα τρία αεροσκάφη της παραγγελίας είναι ήδη έτοιμα, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο καθώς έχουν κατασκευαστεί ορισμένα μέρη. Η Emirates σκοπεύει να δεχθεί τα τρία επιπλέον αεροσκάφη πριν από τον Μάρτιο του 2021, αλλά σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg δεν επιθυμεί τα υπόλοιπα. Αντιθέτως, η Airbus προτείνει είτε την καθυστέρηση της παράδοσης είτε την αναβολή της πληρωμής.

H Εmirates καλείται να επανεξετάσει συνολικά το επιχειρηματικό μοντέλο της εξαιτίας της πανδημίας, καθώς όχι μόνον προσφέρει πολλές μεγάλες πτήσεις, αλλά επίσης έχει επενδύσει και στα διώροφα αεροσκάφη τύπου Α380. Η αεροπορική εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει έως και 65 αεροπλάνα τέτοιου τύπου νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Επίσης, σκοπεύει να απολύσει το 20% των εργαζομένων (30.000) υπαλλήλους. Στην περίπτωση που πραγματοποιήσει τα σχέδιά της, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη περικοπή θέσεων εργασίας στον κλάδο της αεροπλοΐας λόγω πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή