Αντιδρά η Lufthansa στους όρους της Ε.Ε. για τη στήριξη των 9 δισ.

Αντιδρά η Lufthansa στους όρους της Ε.Ε. για τη στήριξη των 9 δισ.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις λίγες εβδομάδες προτού εξαντλήσει πλήρως τα αποθεματικά της, η Lufthansa ανακοίνωσε χθες πως αδυνατεί να εγκρίνει το πακέτο στήριξης ύψους 9 δισ. ευρώ που προσφέρει η γερμανική κυβέρνηση. Ο λόγος είναι τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία, προκειμένου να επιτρέψει την παροχή της ενίσχυσης, απαιτεί από τον γερμανικό αερομεταφορέα την παραχώρηση των δικαιωμάτων προσγείωσης και απογείωσης στα αεροδρόμια του Μονάχου και της Φρανκφούρτης. Επίσης, ζητεί τη μείωση του στόλου της εταιρείας έως και κατά 20 αεροσκάφη.

Αναγνωρίζοντας ότι το πακέτο στήριξης είναι η μόνη ευκαιρία της Lufthansa για να επιβιώσει από την κρίση του κορωνοϊού και λαμβάνοντας υπόψη ότι η εταιρεία χάνει περίπου 1 εκατ. ευρώ για κάθε ώρα αδράνειας, το εποπτικό συμβούλιο της αεροπορικής δήλωσε ότι θα εξετάσει ενδελεχώς την εφαρμογή της συμφωνίας, ενώ θα αναζητεί και εναλλακτικές λύσεις. Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή περίπου το 90% του στόλου της Lufthansa βρίσκεται καθηλωμένο στο έδαφος.

Προς έκπληξη πολλών, το εποπτικό συμβούλιο ανακοίνωσε χθες ότι θα εξετάσει την πρόταση στήριξης και δεν θα θέσει αμέσως το ζήτημα προς ψηφοφορία ενώπιον των μετόχων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η παραχώρηση των δικαιωμάτων προσγείωσης και απογείωσης θα αποδυναμώσει τους βασικούς ταξιδιωτικούς κόμβους της εταιρείας. Παρ’ όλα αυτά, το συμβούλιο αναγνώρισε πως η κρατική στήριξη είναι «η μόνη βιώσιμη εναλλακτική για τη διατήρηση της οικονομικής ασφάλειας» της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή