Αγωνιούν οι Ισπανοί επιχειρηματίες του τουρισμού

Αγωνιούν οι Ισπανοί επιχειρηματίες του τουρισμού

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε αισιοδοξία αλλά και ανάμεικτα συναισθήματα οι Ισπανοί προετοιμάζονται για το επίσημο άνοιγμα της χώρας στον μαζικό τουρισμό, την 1η Ιουλίου. Το ερώτημα που κυριαρχεί σχεδόν παντού στη χώρα είναι αν και φέτος εκατομμύρια άνθρωποι θα τολμήσουν να ταξιδέψουν στην Ισπανία για τις καλοκαιρινές διακοπές. Από το μέτωπο των κρατήσεων γίνεται σαφές ότι οι περισσότερες αφορούν τον Σεπτέμβριο, ενώ για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο επικρατεί αβεβαιότητα. Προφανώς για αυτόν τον λόγο ο Χουάν Μιγέλ Φερέρ, εκπρόσωπος ξενοδόχων και εστιατόρων στην Πάλμα της Μαγιόρκας, δηλώνει ότι «η φετινή καλοκαιρινή σεζόν προβλέπεται σύντομη, γι’ αυτό και θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο».

Τα προβλήματα όσων Ισπανών δραστηριοποιούνται στον τουρισμό δεν θα λυθούν ως διά μαγείας με την επιστροφή των τουριστών στη χώρα. Σχεδόν καθημερινά η Μαδρίτη και η τοπική αυτοδιοίκηση ανακοινώνουν νέα μέτρα για την ασφάλεια των τουριστών. Για παράδειγμα, η Βαρκελώνη προτίθεται να ελέγχει με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης αν οι παραλίες είναι υπερπλήρεις με λουομένους. Ηδη στις γνωστότερες παραλίες της περιοχής έχουν τοποθετηθεί διαχωριστικά, διάδρομοι ασφαλείας και σημεία ελέγχων.

Στη Μαγιόρκα, ωστόσο, με τις σχεδόν 370 παραλίες, παρόμοια μέτρα θεωρούνται από τους τοπικούς άρχοντες αδύνατα. Οι περισσότεροι πολιτικοί και εκπρόσωποι τουριστικών συνδέσμων είναι ούτως ή άλλως βέβαιοι ότι φέτος δεν θα φθάσουν στο νησί τα 16,5 εκατομμύρια τουρίστες που πήγαν το 2019. «Η Πλάγια ντε Πάλμα έχει μήκος 6,5 χλμ., άρα υπάρχει αρκετός χώρος για τη λεγόμενη κοινωνική αποστασιοποίηση», λέει ο Χουάν Μιγέλ Φερέρ. Παρ’ όλα αυτά, έχουν ήδη προσληφθεί άτομα που θα ελέγχουν αν τηρείται η απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων στις παραλίες. Πρώτο τεστ για τον αγαπημένο τουριστικό προορισμό των Γερμανών θεωρείται η περίοδος από την 21η Ιουνίου και έπειτα, κατά την οποία αναμένονται περίπου 5.000 Γερμανοί τουρίστες. Υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι η Μαδρίτη θα δώσει το πράσινο φως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή