ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισραηλινή πρεσβεία: «Ορόσημο» θα αποτελέσει η συμφωνία για την κορβέτα «Θεμιστοκλής»

israilini-presveia-orosimo-tha-apotelesei-i-symfonia-gia-tin-korveta-themistoklis-2384597

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η ισραηλινή πρεσβεία, αναφερόμενη στη στρατηγική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της ONEX Neorion Shipyards και της Israel Shipyards Ltd για τη συμπαραγωγή της κορβέτας Θεμιστοκλής, τόνισε πως πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που θα φέρει πιο κοντά την Ελλάδα και το Ισραήλ. 

«Με υπερηφάνεια και τιμή συγχαίρουμε την ONEX & την Israel Shipyards για αυτό το σημαντικό έργο που φέρνει τις δύο χώρες μας πιο κοντά», αναφέρει συγκεκριμένα η πρεσβεία.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία θα αποτελέσει ορόσημο που θα ακολουθήσει κάποιο άλλο έργο. Προσβλέπουμε στην εφαρμογή του», προσθέτει.

Η κορβέτα «Θεμιστοκλής» είναι ένα υπερσύγχρονο σκάφος που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών επιτήρησης των συνόρων της Ανατολικής Μεσογείου. Όπως, μάλιστα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η αμερικανική εταιρεία ONEX, η κορβέτα μπορεί να φτάσει ταχύτητα πάνω από 30kn, ενώ περιλαμβάνει τελευταίας τεχνολογίας όπλα και ηλεκτρονικά συστήματα. Μπορεί να λειτουργήσει ένα μεσαίου μεγέθους θαλάσσιο ελικόπτερο, αλλά υποστηρίζει επίσης μοναδικές δυνατότητες ανάπτυξης μονάδων ειδικών δυνάμεων.