Γαλλία: «Αλμα» 37% στις καταναλωτικές δπάνες τον Μάιο

Γαλλία: «Αλμα» 37% στις καταναλωτικές δπάνες τον Μάιο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία ανέκαμψαν τον Μάιο καθώς η χώρα εξήλθε από το lockdown που είχε επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού και οδήγησε σε πρωτόγνωρη βουτιά των δαπανών τους προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η στατιστική υπηρεσία INSEE ανέφερε ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 36,6% τον Μάιο από τον Απρίλιο, όταν είχαν σημειώσει βουτιά 19,1% και ύστερα από μείωση 16% τον Μάρτιο.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν κατά μέσο όρο αύξηση 30% τον Μάιο, αν και οι εκτιμήσεις τους κυμαίνονταν από 6% έως 42,5% λόγω των εξαιρετικών συνθηκών, την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς στις 11 Μαΐου ύστερα από δύο σχεδόν μήνες lockdown.

Παρά την ανάκαμψη του Μαΐου, οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν κατά 7,2% χαμηλότερες σε σχέση με τα προ της κρίσης επίπεδα του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την INSEE.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή