Τεστ κορωνοϊού στο αεροδρόμιο προσφέρει σε επιβάτες η Lufthansa

Τεστ κορωνοϊού στο αεροδρόμιο προσφέρει σε επιβάτες η Lufthansa

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Γερμανία, το μοναδικό αεροδρόμιο που παρέχει έναντι τιμήματος στο επιβατικό κοινό τη δυνατότητα να ελέγξει την υγεία του όσον αφορά τον κορωνοϊό είναι εκείνο της Φρανκφούρτης, σε συνεργασία με τον αερομεταφορέα Lufthansa. Τα σχετικά αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle. Από την αρχή της εβδομάδας, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν το τεστ, το οποίο προσφέρεται σε δύο εκδοχές. Μάλιστα οι επιβάτες που φθάνουν με τρένο στο αεροδρόμιο Fraport πέφτουν σχεδόν πάνω στο λεγόμενο Walk-In-Test Center, που βρίσκεται ανάμεσα στον Τερματικό Σταθμό I και στο συγκρότημα The Squaire, με σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, γραφεία και ένα ξενοδοχείο. Σε μερικές ώρες οι ενδιαφερόμενοι θα ξέρουν εάν μολύνθηκαν ή όχι

Ουρά στο κέντρο εξέτασης

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Centogene μαζί με τη Lufthansa και την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, Fraport, είχαν την ιδέα να δίνουν αυτή τη δυνατότητα σε περιόδους αβεβαιότητας. Το ένα τεστ είναι ταχύ και αυτό σημαίνει ότι σε δύο με τρεις ώρες το ενδιαφερόμενο άτομο μπορεί να γνωρίζει με ασφάλεια την απάντηση και να λαμβάνει την αναγκαία βεβαίωση για τη μετάβασή του σε χώρες του εξωτερικού. Το δεύτερο τεστ απαιτεί περισσότερο χρόνο και μπορεί να γίνει μία ημέρα πριν από το αεροπορικό ταξίδι, όπως διευκρίνισε ο Αρντ Ρολφς, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Centogene. Η διαφορά αποτυπώνεται και στην τιμή. Ενώ το πρώτο τεστ κοστίζει 59 ευρώ, το δεύτερο τιμάται 139 ευρώ, αλλά, όπως πρόσθεσε με έμφαση, «αμφότερα είναι εξίσου υψηλής ακριβείας». Ο δε Αλεξάντερ Λουκεμάν, υπεύθυνος της Fraport στον τομέα λειτουργίας των τερματικών σταθμών, λέει πως «για όσο καιρό δεν υπάρχει εμβόλιο, η δυνατότητα να διεξάγονται τεστ σε μεγάλη κλίμακα έχει καίρια σημασία». Και συμπλήρωσε: «Οταν ένα ιδιωτικό ή επαγγελματικό ταξίδι καταλήγει σε καραντίνα 14 ημερών στον τόπο προορισμού, σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο στόχος του ταξιδιού δεν έχει επιτευχθεί». Εκ μέρους του αερομεταφορέα Lufthansa, ο Μπγερν Μπέκερ επισημαίνει με τη σειρά του: «Με το άνοιγμα αυτού του κέντρου για γρήγορα τεστ προσφέρουμε στους επιβάτες τη δυνατότητα να κάνουν την εξέταση με άνεση όταν θέλουν να πετάξουν στο εξωτερικό ή ερχόμενοι από το εξωτερικό στη Γερμανία, ώστε να αποφύγουν την καραντίνα. Ηδη από τώρα ορισμένες αεροπορικές εταιρείες ξένων χωρών θέτουν ως όρο να έχει διεξαχθεί το τεστ και να είναι αρνητικό προτού καν οι επιβάτες επιβιβαστούν στο αεροπλάνο τους – διότι εάν φθάνοντας στη χώρα προορισμού τους δεν γίνουν δεκτοί, τότε αυτές οι εταιρείες θα πρέπει να τους μεταφέρουν πίσω».

Ενα ακόμα αξιοσημείωτο στοιχείο, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, είναι πως το κέντρο για τα τεστ δεν προορίζεται μόνο για επιβάτες, αλλά και για όλους εκείνους που θέλουν να ξέρουν εάν είναι φορείς του ιού πριν επισκεφθούν κάποιο άτομο που ασθενεί ή ανήκει σε ευπαθή ομάδα ή πριν παρευρεθούν σε εκδήλωση με πολλούς συμμετέχοντες ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Μάλιστα, για την τελευταία περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τη λήψη από τον φάρυγγα μόνοι τους με τη βοήθεια ενός στειλεού, που μοιάζει με μακριά μπατονέτα.  Παρότι το κέντρο έχει μόνο 8 καμπίνες, το ενδιαφέρον ήδη από την πρώτη ημέρα δοκιμαστικής λειτουργίας του ήταν μεγάλο. Η δοκιμαστική φάση θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή