Βουλγαρία και Κροατία φθάνουν στο κατώφλι της Ευρωζώνης

Βουλγαρία και Κροατία φθάνουν στο κατώφλι της Ευρωζώνης

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον προθάλαμο της ευρωζώνης προωθούνται άμεσα Κροατία και Βουλγαρία, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, με προοπτική ένταξής τους το 2023.

Η είσοδος των δύο βαλκανικών κρατών στον μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών ERM-2, που αναμένεται να επικυρώσουν οι αξιωματούχοι της ζώνης του κοινού νομίσματος, σημαίνει ότι εντός τριών ετών Βουλγαρία και Κροατία πρόκειται να υιοθετήσουν το ευρώ όπως και τα υπόλοιπα 19 μέλη της ζώνης.

Θα πρόκειται για την πρώτη προσθήκη μελών στην ευρωζώνη από το 2015, όταν εντάχθηκε η Λιθουανία.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters πως η σχετική απόφαση επίκειται κατόπιν της οριστικής στήριξης που θα παράσχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά τις συνόδους του Eurogroup την Πέμπτη και του ECOFIN την Παρασκευή.

Δύο πηγές ανέφεραν ότι η απόφαση πιθανόν να ανακοινωθεί το Σαββατοκύριακο, για να αποφευχθεί τυχόν αναταραχή στις αγορές, εκτός αν κάποια μικροζητήματα αναβάλουν την ανακοίνωση για την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή