Αναιμική η ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας τον Μάιο

Αναιμική η ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας τον Μάιο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απογοητευτική χαρακτηρίζουν Βρετανοί οικονομολόγοι στο BBC την ανάκαμψη της οικονομίας στη χώρα τους κατά μόλις 1,8% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, με τα στοιχεία του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής του Ηνωμένου Βασιλείου να κάνουν λόγο για συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας κατά 24,5% σε σχέση με τρεις μήνες πριν.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν τον Μάιο η μηνιαία επάνοδος της οικονομίας να ανέλθει στο 5%.

Η αναιμική ανάκαμψη του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στη Βρετανία στον πρώτο μήνα άρσης των περιοριστικών μέτρων, μετά τη δραματική πτώση που σημειώθηκε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, περιορίζει σημαντικά τα όποια περιθώρια αισιοδοξίας για επιστροφή στην ανάπτυξη σε μερικούς μήνες.

Μπορεί η μεταποιητική και η οικοδομική δραστηριότητα να έδειξαν ίχνη ανάκαμψης τον Μάιο, όμως η βρετανική στατιστική υπηρεσία προειδοποιεί ότι η οικονομία στη χώρα παραμένει τελματωμένη, με ορισμένους τομείς να συνεχίζουν τη συρρίκνωσή τους.

Τα πρώτα στοιχεία για τον Ιούνιο παρουσιάζουν κάποια βελτίωση, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της στατιστικής υπηρεσίας, αλλά όχι αρκετά ακόμη ώστε να γίνει λόγος για ουσιαστική ανάκαμψη.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή