Π. Τζεντιλόνι: «Μεγάλη ικανοποίηση» για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

Π. Τζεντιλόνι: «Μεγάλη ικανοποίηση» για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής και στην έγκριση του Ταμείου Ανάκαμψης αναφέρεται, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, o Ευρωπαίος Επίτροπος οικονομικών θεμάτων, Πάολο Τζεντιλόνι.

«Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα αυτό, το οποίο έφτασε μετά από πολύ ιδιαίτερους μήνες, μετά από μια περίοδο που άρχισε με τις πρώτες αλλαγές των ευρωπαϊκών κανόνων, και η οποία ολοκληρώθηκε με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης», τονίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος. Θεωρεί, δε, ότι «είναι μια ιστορική απόφαση, η σημαντικότερη, στον οικονομικό τομέα, μετά την υιοθέτηση του Ευρώ».

«Δεν ξεχνώ την πρώτη δεκαετία της χιλιετίας μας, όταν η Ένωση αντιμετώπισε τη χρηματοπιστωτική κρίση χωρίς μια ενιαία στάση, με το Brexit, και την ανικανότητα να χειριστεί τα μεταναστευτικά ρεύματα», προσθέτει ο Τζεντιλόνι.

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό «τώρα που βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη χειρότερη των κρίσεων, με τα θύματα και τις τρομερές κοινωνικές πληγές, περάσαμε από την άρνηση της κοινής διαχείρισης των κινδύνων, στην αλληλεγγύη».

Ο αρμόδιος επίτροπος υπενθυμίζει, παράλληλα, ότι εκτός από το 10% του ποσού που πρόκειται να προκαταβληθεί, οι υπόλοιπες επιχορηγήσεις και τα δάνεια, θα δοθούν στις διάφορες χώρες, το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι, τέλος, είναι της άποψης ότι θα συνέφερε την Ιταλία να κάνει χρήση και του ποσού (περίπου 36 δισεκατομμύρια ευρώ) που μπορεί να λάβει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. «Φυσικά, όμως, είναι μια απόφαση η οποία δεν λαμβάνεται στις Βρυξέλλες», ολοκληρώνει ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά θέματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή