Οι αρχές των ΗΠΑ απαιτούν από την Boeing αλλαγές για να ξαναπετάξουν τα 737 ΜΑΧ

Οι αρχές των ΗΠΑ απαιτούν από την Boeing αλλαγές για να ξαναπετάξουν τα 737 ΜΑΧ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι απαιτεί από την εταιρία Boeing τέσσερις σχεδιαστικές αλλαγές στο αεροσκάφος 737 MAX προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα ασφάλειας, τα οποία καταγράφηκαν σε δύο τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα με συνέπεια το θάνατο 346 ανθρώπων συνολικά.

Τα δυστυχήματα αυτά, αλλά και ο εντοπισμός των ζητημάτων ασφάλειας των πτήσεων, οδήγησαν στην καθήλωση του στόλου των αεροσκαφών του τύπου τον Μάρτιο του 2019.

Η FAA προχωρεί στην έκδοση προτεινόμενης οδηγίας πλοϊμότητας, απαιτώντας την αναβάθμιση του λογισμικού ελέγχου πτήσης, τη διόρθωση του λογισμικού απεικόνισης καταστάσεων συναγερμού σφαλμάτων, τη διόρθωση λειτουργικών διαδικασιών πληρώματος, αλλά και την πραγματοποίηση αλλαγών στη συνδεσμολογία μερικών από τις δέσμες καλωδίων, μεταξύ των διαφόρων συστημάτων του αεροσκάφους.

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα στις προσπάθειες της Boeing για την επιστροφή του 737 ΜΑΧ στην ενεργό υπηρεσία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή