ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα αργήσει η πλήρης ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας

Θα αργήσει η πλήρης ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας

Η Γερμανία αναμένει ότι η οικονομική ύφεση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα είναι φέτος μικρότερη από ό,τι αρχικά φοβόταν, αλλά επίσης ότι η ανάκαμψη το επόμενο έτος θα είναι λιγότερο ισχυρή με τη γερμανική οικονομία να αργεί έτσι να επανέλθει στα προ κορωνοιού μεγέθη. 

Η γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε την πρόβλεψή της για την ύφεση φέτος στο 5,8% από 6,3%, επιβεβαίωσε την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμαϊερ.

Ακόμη και έτσι, η ύφεση αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5,7%.

«Συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι, τουλάχιστον για τώρα, έχουμε να κάνουμε με μία εξέλιξη (της ανάπτυξης) που έχει τη μορφή V», είπε ο κ. Αλτμαϊερ σε δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση των αναθεωρημένων προβλέψεων της κυβέρνησης για την ανάπτυξη.

Ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε ότι αν και η κυβέρνηση αναμένει χαμηλότερη ύφεση για το 2020, προβλέπει και λιγότερο ισχυρή ανάκαμψη για το 2021, για το οποίο η γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης στο 4,4% από 5,2% προηγουμένως. Αυτό σημαίνει ότι η γερμανική οικονομία δεν θα επανέλθει στο προ της πανδημίας επίπεδό της πριν από το 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters