«Καμπανάκι» ESMA για κίνδυνο σημαντικής διόρθωσης των αγορών

«Καμπανάκι» ESMA για κίνδυνο σημαντικής διόρθωσης των αγορών

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το ενδεχόμενο να υποστούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημαντική διόρθωση προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) μετά την ανάκαμψη των μετοχών σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από εκείνα που δικαιολογούν τα οικονομικά θεμελιώδη στην εποχή του κορωνοϊού. 

Η ESMA παρατηρεί «ενδεχόμενη αποσύνδεση» των αγορών από την οικονομία, που έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για το εάν οι μετοχές θα παραμείνουν σε τροχιά ανάκαμψης. 

Μετά τη βουτιά του Μαρτίου, κατά την έναρξη της πανδημίας και των μαζικών lockdowns που οδήγησαν τις οικονομίες σε ύφεση, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχουν ανακάμψει κατά 40%. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης περισσότερο από 10% φέτος, με ήπια ανάκαμψη το 2021. 

«Υπάρχει μια παρατεταμένη περίοδος ρίσκου για θεσμικούς και μικροεπενδυτές για περαιτέρω και ενδεχομένως σημαντική διόρθωση των αγορών», αναφέρει η ESMA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή