Δύσκολο και το 2002 για την Dresdner Bank

Δύσκολο και το 2002 για την Dresdner Bank

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη ένα δύσκολο έτος εκτιμά ότι θα περάσει η γερμανική τράπεζα Dresdner Bank AG, καθώς τα κέρδη της υποχώρησαν το 2001 και σκοπεύει να περικόψει περί τις 200 θέσεις εργασίας στην επενδυτική της θυγατρική Dresdner Kleinwort Wasserstein. Ειδικότερα η Dresdner, που εξαγοράσθηκε από την Allianz πριν από ένα χρόνο έναντι 24 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε ότι το 2001 σημείωσε ζημιές προ φόρων της τάξης των 505 εκατομμυρίων ευρώ στις κεντρικές της επιχειρήσεις, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα είχε καταγράψει κέρδη ύψους 1,22 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δάνεια

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει, πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Μπερντ Φαρχόλζ, που στο πλαίσιο ετήσιας διάσκεψης προέβλεψε ότι «θα περάσουμε επιτυχώς το 2002 μολονότι δεν θα είναι εύκολο». Σε αντίθεση, όμως, με άλλες γερμανικές τράπεζες, η Dresdner ανακοίνωσε ότι θα καταγράψει για το τρέχον έτος πολύ χαμηλότερες προβλέψεις για ζημιές από δάνεια σε σύγκριση με το προηγούμενο, όταν οι εν λόγω προβλέψεις εκτινάχθηκαν κατά 19,4% φθάνοντας στα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ μετά ένα σαρωτικό κύμα πτωχεύσεων επιχειρήσεων.

Πτωχεύσεις

Σημειωτέον ότι το περασμένο έτος στη Γερμανία κατεγράφησαν περί τις 32.000 πτωχεύσεις επιχειρήσεων και ο αριθμός αυτός ενδέχεται να φθάσει στις 40.000. Σε ό,τι αφορά τη μητρική της Allianz, τη μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης ως προς τη χρηματιστηριακή της αξία, οι μετοχές της παρέμειναν στάσιμες επί μία εβδομάδα, με την τιμή τους να σημειώνει άνοδο κατά 0,1%, στα 277,78 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή