Προτεραιότητα της ιταλικής προεδρίας τα μέτρα για την ανάπτυξη

Προτεραιότητα της ιταλικής προεδρίας τα μέτρα για την ανάπτυξη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προτεραιότητα στην προώθηση νέων επενδύσεων σε πανευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών και σε έργα παραγωγής ενέργειας, προτίθεται να δώσει η ιταλική προεδρία το επόμενο εξάμηνο, επανέλαβε χθες ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αν και ο κ. Μπερλουσκόνι δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα προγράμματα ή στοιχεία, ο ίδιος τόνισε ότι το σχέδιο της Ρώμης για την τόνωση των ρυθμών ανάπτυξης στην Ευρώπη απαιτεί από την Ενωση να συνδυάσει εκ νέου αναπτυξιακά μέτρα με τη νομισματική και δημοσιονομική πειθαρχία.

Οπως τόνισε ο δισεκατομμυριούχος πρωθυπουργός της Ιταλίας -ο οποίος στο πλαίσιο ιδιαίτερης αντιπαράθεσης με μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, όπου απηύθυνε την ομιλία του, προκάλεσε και έντονες αντιδράσεις- «πρώτη προτεραιότητά μας αποτελεί η ενίσχυση της οικονομίας, μέσω της αύξησης των δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, με τη συνεργασία των ευρωπαϊκών, χρηματοπιστωτικών θεσμικών Οργάνων, πρωτίστως δε της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. H στρατηγική αυτή πρέπει να βασίζεται πάνω απ’ όλα στην επανενεργοποίηση προγραμμάτων που αφορούν στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα…».

Το εν λόγω πρόγραμμα είχε πρωτοσυμφωνηθεί το 1994 και τα έργα, τα οποία εντάσσονται σε αυτό αποσκοπούν στο να «ενώσουν» την Ευρώπη, ξεπερνώντας φυσικά εμπόδια, όπως είναι τα Πυρηναία, οι Αλπεις και μεγάλοι ποταμοί, ενώ πλέον δίδεται μεγάλη σημασία και στη σύνδεση της Δυτικής με την Ανατολική Ευρώπη. O κ. Μπερλουσκόνι έκανε λόγο και για οικονομική αναγέννηση μέσω της εντατικοποίησης της έρευνας και της τεχνολογικής αναβάθμισης, ενώ ως προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας καθόρισε επίσης την προσαρμογή των ευρωπαϊκών συστημάτων πρόνοιας και συνταξιοδότησης στην πραγματικότητα του γηράσκοντος πληθυσμού της Ευρώπης, καθώς και στη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή