Θετικό κλίμα από την επιθετική εξαγορά της Pechiney

Θετικό κλίμα από την επιθετική εξαγορά της Pechiney

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιδιαίτερα ανοδικά επίπεδα έκλεισαν, χθες, οι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς επικράτησε ένα θετικό κλίμα, λόγω της επιθετικής εξαγοράς του γαλλικού ομίλου παραγωγής αλουμινίου, Pechiney, από τον κολοσσό, Alcan, καναδικών συμφερόντων. Το θετικό άνοιγμα της Γουόλ Στριτ, μετά τη λήξη της εθνικής εορτής της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, στήριξε τις χθεσινές ανοδικές τάσεις στα χρηματιστήρια της Γηραίας Ηπείρου, ενισχύοντας περισσότερο τις μετοχές υψηλής κεφαλοποίησης. Τα μεγαλύτερα κέρδη εξασφάλισαν οι μετοχές των ευρωπαϊκών μεταλλουργιών, των εταιρειών χημικών και εκείνες του κλάδου υψηλής τεχνολογίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η μετοχή της Pechiney, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια αλουμινίου στον κόσμο, ανέβηκε κατά 19%, αφού η Αlcaπροχώρησε στην επιθετική εξαγορά της, αξιολογώντας τον στόχο της στα 41 ευρώ, ανά μετοχή. Σε θετικό έδαφος κινήθηκε, επίσης, η γερμανική χαλυβουργία, ThyssenKrupp, ανεβαίνοντας κατά 5,13% και κατά 2,15% η μετοχή της νορβηγικής, Norsk Ηydro.

Κατόπιν δημοσίευσης άρθρου από το περιοδικό Spiegel, επί τη βάσει του οποίου η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, Volkswageενδιαφέρται για την απόκτηση της μονάδας παραγωγής εμπορικών οχημάτων του γερμανικού ομίλου κατασκευής φορτηγών και μηχανολογικού εξοπλισμού, MAN, η μετοχή της τελευταίας κατέγραψε άνοδο μέχρι και 9,21%. «Οι αγορές στηρίχθηκαν από τις ειδήσεις της Pechiney και της MAN» δήλωσε, χθες, ο διαχειριστής κεφαλαίων της Nordinvest, Ουλφ Μόρτιζεν. Κατά την άποψη των αναλυτών της αγοράς, η μεταβλητότητα των μετοχών συνεχίζει να μειώνεται, αυξάνοντας τις προσδοκίες για ένα ρεύμα τοποθετήσεων εκ μέρους μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων. Οπως επισήμανε ο στρατηγικός αναλυτής, Ζαν-Λουκ Μπουκαλέ της JCF Group, «η μείωση της μεταβλητότητας των αγορών υπονοεί ότι οι τιμές των μετοχών οδεύουν σε ένα σημαντικό ράλι». Πράγματι, ο δείκτης μεταβλητότητας του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης έπεσε κατά 2%, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα μηνών.

Εν κατακλείδι, το πανευρωπαϊκός δείκτης, FTSE Eurotop-100, έκλεισε στις 1943,05 μονάδες, με άνοδο 2,37% και, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100, ανέβηκε κατά 1,33%. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC-40, εξασφάλισε κέρδη 3,57%, ενώ στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 2,37%. Στη Ζυρίχη, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη 2,16%. Κατά τις απογευματινές ώρες της συνεδρίασης, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης DAX ανέβαινε κατά 3,31%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή