EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντί 586 εκατομμυρίων δολαρίων η Nautica στη VF Corp.

H επιχείρηση παραγωγής ενδυμάτων VF Corp. ανακοίνωσε χθες ότι συμφώνησε να αγοράσει την επιχείρηση σχεδιαστών Nautica Entreprises Inc. έναντι 586 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς βρίσκεται σε περίοδο επέκτασης των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων. H VF Corp., γνωστή από τα εμπορικά σήματα ενδυμάτων τζιν Lee και Wrangler καθώς και από το σήμα των γυναικείων εσωρούχων Vanity Fair και το εμπορικό σήμα δερματίνων ειδών North Face, διευκρίνισε ότι θα καταβάλει 17 δολάρια ανά μετοχή της Nautica και επιπροσθέτως 14,6 εκατομμύρια δολάρια για τα προσθεμιακά συμβόλαια εξαγοράς μετοχών του προσωπικού της. Παράλληλα, θα καταβάλει το 50% για τα δικαιώματα του αντιπροέδρου της Nautica, Ντέιβιντ Τσου, τα οποία απορρέουν από την εκμίσθωση των εμπορικών σημάτων της εν λόγω εταιρείας. O Τσου που θα επιβλέπει τις δραστηριότητες σχεδιασμού (design) διεθνώς γιά τη Nautica, θα λάβει 38 εκατομμύρια δολάρια και επιπροσθέτως 33 εκατομμύρια δολάρια κατά την ερχόμενη τριετία. Τον περασμένο μήνα, η VF Corp. και η Nautica είχαν εξαγγείλει ότι βρίσκονταν σε συνομιλίες με διαφόρους επενδυτές για θέματα συγχωνεύσεως. Τα διοικητικά συμβούλια και των δύο επιχειρήσεων ενέκριναν χθες τη συγχώνευση μεταξύ των δύο επιχειρήσεων.

Σρέντερ: Οχι, σε φορο-αυξήσεις

Ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ απέρριψε χθες το ενδεχόμενο αύξησης της φορολογίας άλλων κατηγοριών, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι πρόσφατες φοροελαφρύνσεις εισοδήματος. Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος πως ένας ισχυρότερος ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας θα εξισορροπήσει εν μέρει τις απώλειες από τη μείωση φορολογίας εισοδήματος. H προσπάθεια για την εξεύρεση κεφαλαίων 15,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέχρι τον ερχόμενο χρόνο, που θα αρχίσουν να ισχύουν οι φοροελαφρύνσεις εισοδήματος, επιταχύνθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Χανς Αϊχελ προειδοποίησε για ένα νέο δημόσιο δανεισμό, ο οποίος θα είναι αναπόφευκτος. Πολιτικοί ηγέτες της Γερμανίας απηύθυναν έκκληση περί πωλήσεως κρατικών αποθεμάτων χρυσού, καθώς και συναλλάγματος, ώστε να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι χρηματοδοτήσεως των φοροελαφρύνσεων εισοδήματος.

«Φλερτ» Volkswage- MAN

H Volkswagen, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, διεξάγει συνομιλίες με τον ασφαλιστικό όμιλο Allianz, αναφορικά με την εξαγορά μετοχικού μεριδίου στην αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής φορτηγών MAN, όπως ανακοίνωσε χθες βιομηχανική πηγή στη Φρανκφούρτη. «Είναι σαφές ότι βρίσκονται σε συνομιλίες η Volkswageκαι η MAN, και ότι σε αυτές εμπλέκεται και η Allianz», δήλωσε η βιομηχανική πηγή και πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Σημειωθήτω ότι η Allianz, η Commerzbank και η ασφαλιστική Munich Re κατέχουν από κοινού μετοχικό μερίδιο στη ΜΑτης τάξεως του 27% μέσω μιας εταιρείας holding ονόματι Regina.

Απαισιόδοξος ο Σόλμπες

Η οικονομία των κρατών της Ευρωζώνης θα αντιμετωπίσει δυσκολίες εφέτος για να επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 1%, όπως δήλωσε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος γιά οικονομικά θέματα, Πέδρο Σόλμπες, αναθεωρώντας προς τα κάτω εκτιμήσεις που είχε διατυπώσει τον περασμένο μήνα. «H επίτευξη ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης εφέτος θα είναι δύσκολη υπόθεση», δήλωσε στη Νάπολη την περασμένη Κυριακή ο κ. Σόλμπες. Τον περασμένο Απρίλιο ο κ. Σόλμπες είχε αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις του αναφορικά με το ρυθμό της οικονομικής αναπτύξεως και από 1,8% τον είχε τοποθετήσει στο 1%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή