Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Pechiney

Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Pechiney

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές Οκτωβρίου ελπίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά της Pechiney από την καναδική Alcan, δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της τελευταίας, Τράβις Εντζεν. Μετά μία τριετία, όταν είχε πρωτοεπιχειρήσει να αποκτήσει τον γαλλικό κολοσσό, η Αlcaεπανήλθε χθες με μία επιθετική προσφορά, η οποία -συμπεριλαμβανομένου και του χρέους της Pechiney- την αποτιμά στα 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Από την Pechiney -στην οποία ανήκει η «Αλουμίνιον της Ελλάδος»- έγινε χθες λόγος για «δυσάρεστη έκπληξη» και για μία «πολύ χαμηλή τιμή» ενώ αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα ανοίξει, πράγματι, ένας πόλεμος προσφορών και αντιπροσφορών για τον έλεγχο του γαλλικού ομίλου. Πάντως, για να ευοδωθεί το εγχείρημα, η Αlcaθα πρέπει να ξεπράσει αριθμό εμποδίων, όπως -κατά εκτιμήσεις- την πιθανή αντίθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για λόγους δημιουργίας ολιγοπωλίου.

Η είδηση συνέτεινε, πάντως, στη δημιουργία κλίματος ευφορίας στα δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου έγινε και πάλι αισθητό το «άρωμα εξαγορών». H τιμή της μετοχής της Pechiney έκλεισε ενσιχυμένη στην αγορά του Παρισιού κατά 23,5% και στα 42 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή