EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετοί μνηστήρες για την Pechiney

O διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής επιχειρήσεως αλουμινίου, Pechiney Ζαν-Πιέρ Ροντιέ, δήλωσε χθες στην εφημερίδα «Financial Times» ότι την εν λόγω εταιρεία την προσέγγισαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, αφότου η καναδική ανταγωνίστριά τους, Alcan, υπέβαλε επιθετική πρόταση για την εξαγορά της. Στη δήλωσή του ο κ. Ροντιέ τόνισε ότι «αρκετοί, μεγάλοι ανταγωνιστές επιθυμούν να εξαγοράσουν τον γαλλικό κολοσσό αλουμινίου, για τον λόγο ότι διαθέτει σπάνια περιουσιακά στοιχεία». «Με την υποβολή προτάσεως εξαγοράς, η Αlcaάνοιξε την όρεξη και σε άλλους», πρόσθεσε ο κ. Ροντιέ. Σημειωθήτω ότι την περασμένη Δευτέρα η Αlcaπροσέφερε 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για την εξαγορά της Pechiney. Σύμφωνα με τα λεχθέντα του κ. Ροντιέ, η σχετική πρόταση είναι «τόσο χαμηλή που προκαλεί τον γέλωτα», αλλά η επιχείρηση διαθέτει και άλλες επιλογές εκτός της Alcan. Τις ίδιες απόψεις εξέφρασε ο κ. Ρoντιέ και σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες στην γαλλική ημερησία «Le Figaro». Διευκρίνισε δε ότι είχε επαφές με επενδυτές, οι οποίοι κατέχουν το 40% και οι οποίοι του ανέφεραν ότι θα ακολουθήσουν τις υποδείξεις και τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της στο θέμα της προτάσεως εξαγοράς της Alcan.

Generali: Εξαγόρασε την Continent

H ιταλική ασφαλιστική εταιρεία Generali ανακοίνωσε χθες ότι εξαγόρασε το 99,5% της γαλλικής ασφαλιστικής Continent έναντι 290 εκατομμυρίων ευρώ, για να μπορέσει να διευρύνει την παρουσία της στη Γαλλία. Με μία συμφωνία η οποία ανεμένετο ήδη προ πολλού χρόνου, η Generali αγόρασε την Continent από την ιταλική ασφαλιστική εταιρεία Toro. Σε ανακοινωθέν της η ασφαλιστική εταιρεία Generali, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ιταλία, διευκρινίζει ότι η εξαγορά της Continent θα τη βοηθήσει να διευρύνει τις δραστηριότητές της στον κλάδο ασφαλίσεως ζωής, καθώς και σε άλλους κλάδους στη Γαλλία και να επεκτείνει το μερίδιό της στην γαλλική ασφαλιστική αγορά, από το σημερινό 6,5%. H εξαγορά αυτή θα καλύψει όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της Generali, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της, Σέρτζιο Μπαλμπινό.

Μειώνει το προσωπικό της η Aegon

H Aegon, ένας από τους 10 μεγαλυτέρους ασφαλιστικούς ομίλους στον κόσμο, σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό της δυναμικό μεταξύ 10% και 15% ή κατά 3.000 άτομα, στη θυγατρική της στην Ολλανδία, κατά τα τρία προσεχή χρόνια, στο πλαίσιο αναδιαρθρώσεως των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων. Σε ανακοινωθέν της η Aego αναφέρει ότι το νέο σχέδιο αναδιαρθρώσεως της επιχειρήσεως θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις αρχές του 2004. Προσθέτει δε ότι ευελπιστεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών της μέσω της νέας δομής, η οποία θα δημιουργήσει μεγαλύτερη συνοχή μεταξύ των ποικίλων θυγατρικών της. Ειδικότερα, τονίζεται ότι η νέα δομή θα είναι καλύτερη, ώστε να μπορέσει να συναγωνισθεί και να αντιμετωπίσει ταχύτερα τις αλλαγές που γίνονται στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες αλλά και στην εξοικονόμηση δαπανών. Σημειωθήτω ότι η Αegoκαι άλλες ασφαλιστικές εταιρείες προβαίνουν σε μείωση δαπανών για να αντιμετωπίσουν προβλήματα κερδοφορίας, λόγω των πιέσων που δέχονται εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας.

Μείωση δρομολογίων από τη Swiss

O ελβετικός αερομεταφορέας Swiss International Air Lines αποφάσισε να μειώσει κατά ένα τέταρτο το δίκτυο των δρομολογίων του, δεδομένου ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων αντιμετωπίζει άμεσο πρόβλημα επιβίωσης. Το δίκτυο διεθνών δρομολογίων θα μειωθεί σε 30 από τα σημερινά 40 και των ευρωπαϊκών στα 41 από τα 56 που εκτελούνται σήμερα.

Μεγαλύτερη η ζήτηση για πετρέλαιο

Η ζήτηση για πετρέλαιο από τα κράτη-μέλη του OPEC θα είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη εφέτος, λόγω του ελλείμματος στη διεθνή αγορά από τη χαμηλότερη παραγωγή κρατών που δεν είναι μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών, όπως ανακοίνωσε, στο Λονδίνο, η Διεθνής Υπηρεσία Ενεργείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή