EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 61% στα κέρδη της Merrill Lynch

H επενδυτική Merrill Lynch & Co ανακοίνωσε χθες ότι τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σημείωσαν άνοδο τάξεως του 61%, λόγω του ότι η ισχυρή απόδοση από τις συναλλαγές ομολόγων και τα διευρυμένο περιθώριο της κερδοφορίας της συνέβαλαν στην αισθητή βελτίωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Σε χθεσινό ανακοινωθέν της, η Merrill Lynch διευκρινίζει ότι τα καθαρά της κέρδη το δεύτερο τρίμηνο διεμορφώθησαν στο 1,02 δισεκατομμύριο δολάρια ή κατά 1,05 δολάρια ανά μετοχή. Την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, η κερδοφορία της Merrill Lynch είχε διαμορφωθεί στα 634 εκατομμύρια δολάρια ή κατά 66 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα της Merill Lynch την προαναφερθείσα περίοδο σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 7% στα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Υπό τις οδηγίες του διεθύνοντος συμβούλου Σταν Ο΄Νιλ, η Merill Lynch εφάρμοσε μία στρατηγική περικοπής δαπανών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την διεύρυνση του περιθωρίου της κερδοφορίας της.

Πτώση 12% στις πωλήσεις

Η Boeing Co, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια επιχείρηση αεροσκαφών, ανακοίνωσε χθες ότι οι δαπάνες της το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα είναι της τάξεως του 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων λόγω της μειώσεως της ζητήσεως στον κλάδο εκτοξεύσεως δορυφόρων. O κλάδος αυτός της Boeing έχει δεχθεί πλήγμα λόγω πτώσεως της ζητήσεως για πρόσθετες εκτοξεύσεις εμπορικών δορυφόρων. Ενδεικτικό είναι το ότι ο κλάδος αυτός το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σημείωσε ζημίες 593 εκατομμυρίων δολαρίων. Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα της παραγραφής χρεών. Οι πωλήσεις του κλάδου εκτοξεύσεως εμπορικών δορυφόρων της Boeing, το πρώτο τρίμηνο του 2003 σημείωσαν πτώση της τάξεως του 12%.

Αίτηση προστασίας

Η Loral Space & Communications, κατασκευάστρια δορυφόρων γιά εμπορικούς σκοπούς, ανακοίνωσε χθες ότι κατέθεσε αίτηση προστασίας έναντι των πιστωτών της, λόγω διογκώσεως των χρεών της εξαιτίας της μειώσεως της δραστηριότητος του κλάδου. Στο πλαίσιο της ενέργείας της αυτής, η Loral συμφώνησε να πωλήσει έξι δορυφόρους της στη Βόρειο Αμερική στην επιχείρηση Intelsat Ltd, έναντι 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Πτώση πληθωρισμού στη Βρετανία

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία σημείωσε αιφνιδίως πτώση τον μήνα Ιούνιο, λόγω μειώσεως του κόστους των διακοπών, γεγονός που ενισχύει τις ελπίδες ότι οι τιμές έφθασαν σε αιχμή και ότι τα επιτόκια ενδέχεται να μειωθούν εκ νέου εντός των προσεχών μηνών. Οπως ανακοίνωσε χθες η βρετανική στατιστική υπηρεσία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε πτώση κατά 0,1% τον μήνα Ιούνιο, συμβάλλοντας στην πτώση του ετησίου πληθωρισμού στο 2,8% από το 2,9% που ήταν τον μήνα Μάιο. Παρά την πτώση αυτή, ο πληθωρισμός στη Βρετανία εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανώτερο επίπεδο από το 2,5% που έχει θέσει η Τράπεζα της Αγγλίας. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι τον μήνα Ιούνιο, ο πληθωρισμός στη Βρετανία θα σημείωνε αύξηση κατά 0,3%.

Μείωση επιτοκίων…

Η Τράπεζα του Καναδά ακολουθώντας τη στρατηγική και άλλων διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προέβη χθες στη μείωση των βασικών της επιτοκίων, για πρώτη φορά ύστερα από 18 μήνες, σε μία προσπάθεια να τονώσει την οικονομία της χώρας, η οποία έχει δεχθεί πλήγμα λόγω της επιδημίας του SARS. H μείωση είναι της τάξεως του 0,25%, γεγονός το οποίο διαμορφώνει τα καναδικά επιτόκια στο 3%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή