EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση κόστους μετακινήσεων από την General Εlectric

Με στόχο τη μείωση του κόστους μετακινήσεων των 16.000 εργαζομένων της, η General Electric σε συνεργασία με την CarlsoWagonlit (CWT) δημιούργησαν τηλεφωνικό κέντρο (call center) στη Βαρσοβία, όπου θα γίνεται η διαχείριση των κρατήσεων. H κίνηση βασίζεται στην τεχνολογία της Sabre Travel Network που επιτρέπει στη CWT να διαχειρίζεται και να κλείνει κεντρικά τα εισιτήρια για 16 χώρες. Σημειώνεται ότι η Sabre Travel Network πραγματοποιεί πάνω από το 3% των τουριστικών κρατήσεων παγκοσμίως μέσω του ηλεκτρονικού αυτού συστήματος. Το εν λόγω σύστημα περιλαμβάνει περισσότερες από 400 αεροπορικές εταιρείες, 60.000 ξενοδοχεία, 50 εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, 9 ακτοπλοϊκές γραμμές, 36 σιδηροδρομικές γραμμές και 232 τουριστικούς προμηθευτές παγκοσμίως.

Πτώση ανεργίας στη Βρετανία

Αιφνίδια πτώση σημείωσε ο ρυθμός της ανεργίας στη Βρετανία το τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα οποία -κατά την άποψη των αναλυτών και των εμπειρογνωμόνων- αποδεικνύουν την ευρωστία της βρετανικής οικονομίας, παρά την επιβράδυνση της διεθνούς οικονομικής αναπτύξεως. Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας, ο αριθμός των ανέργων το τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου μειώθηκε κατά 20.000 άτομα σε σχέση με το προηγηθέν τρίμηνο και διεμορφώθη στο 1,47 εκατομμύριο άτομα. H ανεργία βρίσκεται πλέον στο πιο χαμηλό επίπεδο από τον περασμένο Ιανουάριο. Σύμφωνα με τη νέα πραγματικότητα το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία κυμαίνεται στο 5% και είναι μεταξύ των χαμηλοτέρων στα κράτη – μέλη του «G7», δηλαδή των επτά μεγαλυτέρων βιομηχανικών κρατών του κόσμου. Είναι δε το πιο χαμηλό ποσοστό στη Βρετανία, κατά την τελευταία διετία. Σημειωθήτω ότι το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ κυμαίνεται στο 6,5%. Εμπειρογνώμονες σχολιάζοντας τα στατιστικά αυτά στοιχεία, εξέφρασαν την άποψη ότι η κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι ικανοποιητική παρά την επιβράδυνση του ρυθμού της διεθνούς οικονομικής αναπτύξεως.

Νέα μείωση προσωπικού

Η Thomas Cook AG, η δεύτερη σε μέγεθος τουριστική επιχείρηση στον κόσμο, ενδέχεται να μειώσει επιπροσθέτως το εργατικό της δυναμικό στη Γερμανία, στο πλαίσιο προγράμματος για την περικοπή δαπανών. Με τη νέα μείωση, το προσωπικό της Thomas Cook, περιορίζεται κατά το ένα πέμπτο σε διάστημα τριών ετών. H επιχείρηση είχε ανακοινώσει τον περασμένο Απρίλιο ότι είχε πρτογραμματίσει την απόλυση 1.200 ατόμων κατά το τρέχον οικονομικό της έτος. Οι απολύσεις αφορούσαν το εργατικό δυναμικό της Thomas Cook AG, στη Γερμανία. Σήμερα η Thomas Cook απασχολεί διεθνώς 26.000 άτομα. Σημειωθήτω ότι οι ζημίες της επιχειρήσεως, το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, που έληξε τον περασμένο Οκτώβριο, διογκώθηκαν στα 180 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 142 εκατομμυρίων ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του προηγηθέντος οικονομικού της έτους.

Διορισμός καθηγητή

Τον καθηγητή του πανεπιστημίου του βερολίνου, Λαρς-Χέντρικ Ρόλερ, διόρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη θέση του «επικεφαλής οικονομολόγου αξιολόγησης εξαγορών και συγχωνεύσεων». H δημιουργία του αξιώματος κρίθηκε απαραίτητη, καθώς καταγγέλλεται ότι η αρμόδια κοινοτική Αρχή πάγωσε την τελευταία τετραετία συγχωνεύσεις αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αλλαγή στην κορυφή

Ο Τσαρλς Πρινς θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Citigroup Inc. από τη 1η Ιανουαρίου του 2004, που θα αντικαταστήσει τον Σάντφορντ Ουέιλ, ο οποίος θα παραμείνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του τραπεζικού ομίλου, μέχρι το 2006.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή