Επέστρεψε στην κερδοφορία η Delta Air Lines Inc.

Επέστρεψε στην κερδοφορία η Delta Air Lines Inc.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθαρά κέρδη ύψους 184 εκατομμυρίων δολαρίων, που αντιστοιχούν σε 1,40 δολάρια ανά μετοχή, σημείωσε το δεύτερο τρίμηνο του έτους η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines Inc. επιστρέφοντας σε κερδοφορία μετά από δυόμισι έτη χάρη στην οικονομική ενίσχυση που της προσέφερε η αμερικανική κυβέρνηση. Την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους είχε εμφανίσει ζημιά ύψους 186 εκατομμυρίων δολαρίων ή 1,54 δολαρίων ανά μετοχή.

Χωρίς τα 251 εκατομμύρια δολάρια του αμερικανικού κράτους, η τριμηνιαία ζημιά της Delta διευρύνθηκε στα 237 εκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν σε 1,95 δολάρια ανά μετοχή. H αεροπορική εταιρεία επωφελήθηκε παράλληλα από τα 176 εκατομμύρια δολάρια που απέσπασε από την πώληση των μετοχών της στην εταιρεία Worldspan. «Μολονότι είδαμε κάποια ανάκαμψη της κίνησης μετά τον πόλεμο, συνολικά τα έσοδά μας παραμένουν αναιμικά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Delta, Λέο Μουλίν, που διευκρίνισε ότι η εταιρεία «εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις καθώς αναδύεται προσεκτικά από τον χειρότερο επιχειρηματικό κύκλο της ιστορίας της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή