EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eastman Kodak: 6.000 απολύσεις εντός του έτους

Σε μείωση προσωπικού κατά 6.000 άτομα θα προχωρήσει μέσα στο τρέχον έτος η EastmaKodak Co. σε μια προσπάθεια να περιορίσει το κόστος στις επιχειρήσεις της φωτογραφικού εξοπλισμού, μετά την κατά 60% υποχώρηση που σημείωσαν τα κέρδη της κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. H κορυφαία παραγωγός φωτογραφικών φιλμ, που έχει επιδιώξει την επέκτασή της σε εναλλακτικές αγορές εξαιτίας μείωσης στη ζήτηση φιλμ, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις σε ποσοστό από 6% έως 9% του προσωπικού της σε όλους ουσιαστικά τους τομείς της από τον διοικητικό μέχρι τον τομέα της έρευνας. Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος μείωσης του κόστους, η τιμή των μετοχών της Kodak έφθασαν περίπου στα 26,25 δολάρια.

Αλμα κερδών AOL Time Warner

H AOL Time Warner Inc. ανακοίνωσε χθες σχεδόν τριπλασιασμό των κερδών της το δεύτερο τρίμηνο, αλλά ανέφερε ότι οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές χαρακτήρισαν εσφαλμένες ορισμένες από τις λογιστικές της πρακτικές και τις διαφημιστικές της συμφωνίες. Ειδικότερα, τα κέρδη της από το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν σε 1,1 δισ. δολάρια, που αντιστοιχούν σε 23 σεντς ανά μετοχή, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους ανέρχονταν μόνον σε 396 εκατομμύρια δολάρια ή 9 σεντς ανά μετοχή. Σε ό,τι αφορά τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 6% φθάνοντας στα 10,82 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, τα κέρδη της επλήγησαν από την αδυναμία που εμφάνισε η America Online, η μονάδα παροχής υπηρεσιών Internet, που έχασε πολύ μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών από εκείνον τον οποίο προέβλεπαν οι αναλυτές του κλάδου.

Εντός στόχων ο ευρω-πληθωρισμός

Ηπια αύξηση παρουσιάζει τον Ιούλιο ο πληθωρισμός της Ζώνης του Ευρώ, αμβλύνοντας μερικώς τους φόβους για τον κίνδυνο αντιπληθωρισμού ή εκτίναξης των τιμών των τροφίμων εξαιτίας του καυτού καλοκαιριού που διανύει η Ευρώπη. Τα πρώτα στοιχεία από δύο γερμανικά κρατίδια και ορισμένες ιταλικές πόλεις φαίνεται μάλλον να επαληθεύουν τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για επιστροφή του πληθωρισμού σε επίπεδα γύρω από τον στόχο του 2% μέσα στους επόμενους μήνες και, κατά συνέπεια, την ορθότητα της επιλογής της να διατηρήσει προς το παρόν τα επιτόκια σε σταθερά επίπεδα.

Αλχημείες και στη Freddie Μac

Προβλήματα με τις λογιστικές μεθόδους, τους εσωτερικούς ελέγχους και τη δημοσιοποίηση στοιχείων δεικνύει έκθεση, η οποία καταρτίστηκε από ανεξάρτητο φορέα, για λογαριασμό της Freddie Mac, μιας εκ των μεγαλυτέρων στεγαστικών τραπεζών των Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσης, το κείμενο αναφέρει ότι υπήρχαν προβλήματα και με τις πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης, που εφήρμοζε η πρηγούμενη διοίκηση της τραπέζης. «Πρόκειται για μία οδυνηρή ημέρα για τη Freddie Mac», όπως ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου, Σαούν Ομάλεϊ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο. «Φυσικά και οι επενδυτές όπως και το κοινό έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν χωρίς παραποιήσεις τα στοιχεία, που αφορούν τα λογιστικά σφάλματα της Freddie Mac, αλλά, ταυτόχρονα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ουδέποτε κάναμε συμβιβασμούς στην ασφάλεια και την οικονομική μας υγεία».

Απαισιόδοξοι οι Ολλανδοί

Δραστική υποχώρηση στα χαμηλότερα επίπεδα της εικοσαετίας και πλέον εμφάνισε το μήνα Ιούλιο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ολλανδία, φθάνοντας το -40 από το -36 του Ιουνίου. H εικόνα αυτή φανερώνει ότι η εμπιστοσύνη στις οικονομικές προοπτικές έχει σφοδρά κλονιστεί και οι καταναλωτές απέχουν από τις αγορές ακριβών προϊόντων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης έχει αρνητικό πρόσημο από τα μέσα του 2001 και εντεύθεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή