H Peugeot υπενθυμίζει: αδύναμη η ζήτηση

H Peugeot υπενθυμίζει: αδύναμη η ζήτηση

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευνοϊκά επέδρασαν χθες στο επενδυτικό κοινό των ευρωπαϊκών αγορών τα αποτελέσματα των γερμανικών κολοσσών Siemens και DaimlerChrysler, ενώ ανάλογο αντίκτυπο είχε και η απροσδόκητη υποχώρηση του αριθμού των ανέργων στις ΗΠΑ στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο. «Τα οικονομικά αποτελέσματα των Siemens και DaimlerChrysler αποδείχθηκαν καλύτερα των προβλεπομένων και από μακροοικονομική άποψη τα δεδομένα της αμερικανικής αγοράς εργασίας είναι θετικά για μία κυκλική ανάκαμψη», δήλωσε ο Στέφεν Τόμας, διαχειριστής κεφαλαίων της Frankfurt Trust. Ωστόσο, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot υπενθύμισε στους επενδυτές ότι η ζήτηση παραμένει αποδυναμωμένη. H δε STMicroelectronics είδε την τιμή της μετοχής της να υποχωρεί 3% ύστερα από προειδοποιητική ανακοίνωση κερδών.

Στις 15.45 ώρα Γκρίνουϊτς, ο δείκτης FTSE Eurotop 300 παρουσίαζε άνοδο 1,7% στις 868 μονάδες, ενώ ο DJ Euro Stoxx50 είχε ενισχυθεί 2,1% στις 2.480 μονάδες. Οι επενδυτές, πάντως, δεν έκρυψαν τις ανησυχίες τους, τονίζοντας ότι, αν και εταιρείες όπως η Siemens και η DaimlerChrysler υπερσκελίζουν τις προβλέψεις, ελάχιστες άλλες εμφανίζουν βελτίωση πωλήσεων ή κερδών εν συγκρίσει με το παρελθόν έτος. Ειδικότερα, η τιμή της μετοχής της Siemens ανήλθε 4% λόγω των καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Τα δε οργανικά κέρδη της DaimlerChrysler, της πέμπτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου, μειώθηκαν σχεδόν κατά δύο τρίτα το δεύτερο τρίμηνο, εν τούτοις η τιμή της μετοχής της ενισχύθηκε έως και 5,5%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο εντός περίπου ενός μηνός? κι αυτό γιατί, τελικώς, η πορεία των κερδών δεν ήταν τόσο κακή, όσο αναμενόταν. Ζωηρή εμφάνιση επεφύλαξαν και οι μετοχές των τηλεπικοινωνιακών ομίλων με αφορμή την αύξηση του μερίσματος της ισπανικής Telefonica. «Οι εταιρείες του κλάδου χαίρουν εκτιμήσεως για την ικανότητά τους να δημιουργούν ρευστό και η επόμενη στη σειρά πιθανώς να είναι η KPN», υπογράμμισε ο Πολ Κάσον, διαχειριστής επενδύσεων της SVM Asset Management. H Vodafone, η μεγαλύτερη στον κόσμο στην κινητή τηλεφωνία, είχε άνοδο της τιμής της μετοχής της κατά 4,4%. Ωστόσο, η Peugeot Citroen, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, είδε τη μετοχή να υποχωρεί δραστικά 6,1% μετά τη μείωση των εξαμηνιαίων κερδών της και την προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων για την ετήσια απόδοσή της.

Τέλος, στο Λονδίνο χθες ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 1,54% στις 4.149,6 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 με ενίσχυση 2,18% στις 3.156,86 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX είχε άνοδο 1,89% λίγο πριν από το κλείσιμο στις 3.366,93 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή