Οι χαμηλές επιδόσεις δεν πτοούν την DaimlerChrysler

Οι χαμηλές επιδόσεις δεν πτοούν την DaimlerChrysler

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώση κατά τα δύο τρία σημείωσαν τα κέρδη της Daimler Chrysler, της πέμπτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, το δεύτερο τρίμηνο εφέτος, αποτέλεσμα των ζημιών της θυγατρικής της Chrysler, στις ΗΠΑ. Ωστόσο η πτώση της κερδοφορίας της δεν κρίνεται και τόσο απελπιστική, καθώς ο βιομηχανικός αυτός κολοσσός παραμένει σταθερός στις προβλέψεις του για το πλήρες δωδεκάμηνο του 2003.

Ειδικότερα, τα λειτουργικά κέρδη της DaimlerChrysler το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σημείωσαν πτώση κατά 62%, στα 641 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τριάντα οικονομικοί αναλυτές, οι οποίοι είχαν λάβει μέρος σε δημοσκόπηση που είχε διοργανώσει το πρακτορείο Ρόιτερς, είχαν προβλέψει μεγαλύτερη πτώση κερδοφορίας και είχαν εκφράσει την άποψη πως θα διαμορφωνόταν στα 288 εκατομμύρια ευρώ. Παρά την αισθητή πτώση της κερδοφορίας της, η DaimlerChrysler είναι αισιόδοξη ότι θα κατορθώσει να πετύχει τον στόχο της για το 2003 και ότι θα παρουσιάσει κέρδη της τάξεως των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, για ολόκληρη τη διάρκεια του δωδεκαμήνου. Μετά την αισιόδοξη ανακοίνωσή της αναφορικά με την κερδοφορία της το 2003, η τιμή της μετοχής της DaimlerChrysler σημείωσε άνοδο στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κατά 4,7%, στα 31,58 ευρώ. Ενδεικτικώς, η τιμή της εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανίας πέρυσι είχε παρουσιάσει αισθητή πτώση κατά 30%. Ανοδο σημείωσαν και τα ομόλογα της DaimlerChrysler, μετά την αισιόδοξη ανακοίνωση για τη μελλοντική κερδοφορία.

Για την πτωτική έως τώρα τάση της κερδοφορίας της, η DaimlerChrysler επιρρίπτει ευθύνες στον σκληρό ανταγωνισμό των τιμών στην αγορά αυτοκινήτου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σημειωθήτω ότι η εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανία εξακολουθεί να καταβάλλει προσπάθειες για να τονώσει την κερδοφορία της μετά τη συγχώνευσή της με την Chrysler, το 1998.

Ευελπιστεί δε ότι και η αμερικανική θυγατρική της Chrysler, εφέτος, ενδέχεται να σημειώσει μικρά κέρδη. H αυτοκινητοβιομηχανία DaimlerChrysler είναι διεθνώς γνωστή από τους τύπους των αυτοκινήτων Mercedes, Jeep, Dodge και Freightliner.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή