EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεγχόμενη μείωση κερδών για τη Siemens AG

H Siemens AG, η μεγαλύτερη μηχανολογική εταιρεία της Γερμανίας, ανακοίνωσε χθες ότι τα καθαρά της κέρδη το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους σημείωσαν πτώση κατά 13%, πτώση η οποία είναι χαμηλότερη από ότι ανεμένετο. Ωστόσο, η οικονομική της απόδοση είναι βελτιωμένη χάρις σε εφάπαξ κέρδη σε θυγατρικές της, όπως στην επιχείρηση παραγωγής ενεργείας Power Generatioκαι σε επιχειρήσεις του ιατρικού κλάδου. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Siemens AG, το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της, το οποίο έληξε στα τέλη Ιουνίου, μειώθηκαν στα 632 εκατομμύρια ευρώ ή κατά 71 λεπτά ανά μετοχή έναντι 725 εκατομμυρίων ευρώ ή κατά 81 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι πωλήσεις της την προαναφερθείσα περίοδο σημείωσαν πτώση κατά 15% στα 17,38 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα οικονομικά αποτελέσμα του τρίτου τριμήνου της Siemens ανακοίνωσε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της επιχειρήσεως Χάινριχ φον Πίρερ. O φον Πήρερ μείωσε το εργατικό δυναμικό της Siemens την περασμένη διετία κατά 32.000 προκειμένου να ενισχύσει την κερδοφορία της, μέσω περιορισμού δαπανών. H πολιτική αυτή απέδωσε, καθώς η ζήτηση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της παραγωγής ενεργείας σημείωνε πτώση. O φον Πήρερ στη συνέντευξή του εξέφρασε την πρόβλεψη ότι το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους η κερδοφορία της Siemens AG θα ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Αισιόδοξη για το έτος η Lockheed

H Lockheed MartiCorp., η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρeία κατασκευής αμυντικών εξοπλισμών ανακοίνωσε χθες ότι τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σημείωσαν πτώση κατά 29%. H κερδοφορία της διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις προβέψεις των αναλύτών, γεγονός που την οδήγησε να αναθεωρήσει προς τα άνω τις εκτιμήσεις αναφορικά με την κερδοφορία της για ολόκληρο το δωδεκάμηνο του 2003, καθώς και για το 2004. Λεπτομερέστερα, η κερδοφορία της Lockheed Marti2003 διεμορφώθη στα 242 εκατομμύρια δολάρια έναντι 339 εκατομμυρίων δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. H Lockheed MartiCorp. είναι η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-35. H επιχείρηση με την αναθεώρηση προς τα άνω των προβλέψεων για την κερδοφορία της το 2003 εξέφρασε την εκτίμηση ότι εφέτος η οικονομική της απόδοση θα είναι είναι αυξημένη μεταξύ 2,25 δολαρίων και 2,35 δολαρίων ανά μετοχή.

Ανοδος για την ασφαλιστική AIG

H AmericaInternational Group Inc. (AIG), ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος του κόσμου από απόψεως χρηματιστηριακής αξίας, ανακοίνωσε χθες ότι τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο του 2003 σημείωσαν άνοδο κατά 26%, γεγονός το οποίο έχει άμεση σχέση με την αύξηση των ασφαλίστρων της και τις επιδράσεις της ισχυρής τιμής ξένων νομισμάτων. H AIG, η οποία έχει δραστηριότητες σε ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και επενδυτικά προγράμματα διεθνώς διευκρίνισε ότι τα καθαρά της κέρδη το δεύτερο τρίμηνο εφέτος αυξήθηκαν στα 2,28 δισεκατομμύρια δολάρια ή κατά 87 σεντς ανά μετοχή. Την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, η κερδοφορία της είχε διαμορφωθεί στο 1,8 δισεκατομμύριο δολάρια ή κατά 68 σεντς ανά μετοχή.

Ανέκαμψε η αμερικανική AT&T

H αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T Corp. σημείωσε καθαρά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ανατρέποντας τις ζημίες που είχε παρουσιάσει την αντίστοιχη περίοδο τον περασμένο χρόνο. Τα έσοδά της, ωστόσο, σημείωσαν πτώση λόγω της χαμηλής ζητήσεως εκ μέρους των καταναλωτών και της τιμολογιακής της στρατηγικής. Τα καθαρά κέρδη της διεμορφώθησαν στα 536 εκατομμύρια δολάρια ή κατά 27 σεντς ανά μετοχή.

Κάμψη για την ΑstraΖeneca

Πτώση κατά 14% στα 666 εκατομμύρια δολάρια σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της υπ’ αριθμό 2 ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca το δεύτερο τρίμηνο εφέτος, λόγω μειώσεως των πωλήσεων ιδιοσκευασμάτων της, τα οποία δεν φέρουν εμπορικό όνομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή