Επενδυτικές ευκαιρίες στον αραβικό κόσμο

Επενδυτικές ευκαιρίες στον αραβικό κόσμο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ι τηλεπικοινωνίες, οι κατασκευές, η μεταλλουργία και ο ευρύτερος φαρμακευτικός κλάδος συγκαταλέγονται στους τομείς με το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον των χωρών του αραβικού κόσμου. Στον Πειραιά, διοργανώνεται από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2003, στο εκθεσιακό κέντρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) η Διεθνής Εκθεση και το 5ο Διεθνές Συνέδριο του Ιδρυματος Μεσογειακής Συνεργασίας με θέμα «Κτίζοντας Νέες Γέφυρες: Ευρώπη και Αραβικός Κόσμος». H έκθεση και το συνέδριο όπου θα συμμετάσχει η πλειοψηφία των αραβικών χωρών, αναμένεται να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για πολιτικές, πολιτισμικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με στόχο τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του αραβικού κόσμου. Στόχος της έκθεσης, η οποία διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, είναι να φέρει σε επαφή επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους (εμπόριο, τουρισμός, παροχή υπηρεσιών, βιομηχανία) από την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της E.E. με τους ομολόγους τους από τον αραβικό κόσμο και τις μεσογειακές χώρες. Σύμφωνα με την κ. Βίκυ Πανταζοπούλου, αναπληρωτή πρόεδρο του Ιδρύματος Μεσογειακής Συνεργασίας και β΄ αντιπρόεδρο του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Ανάπτυξης, το συνέδριο αυτό συνιστά «μια σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο ακτών της Μεσογείου, που ενθαρρύνει την ίδρυση κοινών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τον αραβικό κόσμο και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου»

Οι χώρες που συμμετέχουν στην έκθεση που διοργανώνεται στα τέλη του Νοεμβρίου 2003 αποκομίζουν σημαντικά οφέλη, μεταξύ των οποίων τη δυνατότητα σύναψης διακρατικών συμφωνιών, ανταλλαγής απόψεων και καταγραφής προτάσεων για νέα επενδυτικά σχέδια και μεγάλα έργα, τη διεύρυνση των δυνατοτήτων συνεργασίας για την ένταξη σε κοινοτικές πρωτοβουλιες ή επιχειρησιακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την ενίσχυση της προβολής και της επικοινωνίας κάθε χώρας – εκθέτη με επενδυτές που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα και κυριότερα ίσως για την ελληνική πλευρά, τη γνωριμία του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου με τον αντίστοιχο αραβικό. Σημειωτέον, ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης, προβλέπεται να επισκεφθεί τις αραβικές χώρες τον προσεχή Νοέμβριο, με στόχο την ενθάρρυνση εμπορικών, οικονομικών και πολιτικών σχέσεων στην περιοχή.

Με αφορμή τη διοργάνωση της 5ης Ευρωμεσογειακής Επιχειρηματικής Συνάντησης, η «K» παρουσιάζει σήμερα στοιχεία οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού χαρακτήρα μερικών εκ των χωρών που συμμετέχουν στην έκθεση, από τα οποία προκύπτουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή