Ερευνα για άλλους τρεις της Parmalat

Ερευνα για άλλους τρεις της Parmalat

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος κύκλος ανακρίσεων άρχισε χθες στην υπόθεση της Parmalat. Στο επίκεντρο της έρευνας των εισαγγελικών αρχών του Μιλάνου και της Πάρμας βρέθηκαν αυτή τη φορά οι πρώην οικονομικοί διευθυντές του ιταλικού κολοσσού τροφίμων Φάουστο Τόνα και Λουτσιάνο ντελ Σολντάτο, αλλά και ο Τζανπάολο Τζίνι, δικηγόρος του πρώην επικεφαλής της Parmalat, Καλίστο Τάντζι.

Και οι τρεις συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη, μαζί με δύο λογιστές της Parmalat και τον πρόεδρο και έναν εταίρο της ιταλικής θυγατρικής της λογιστικής Grant Thornton, στο πλαίσιο ενός από τα μεγαλύτερα εταιρικά σκάνδαλα του κόσμου.

Η αμερικανική λογιστική εταιρεία δεσμεύθηκε, επίσης χθες, να αποκαλύψει στοιχεία για το σκάνδαλο απάτης της Parmalat, επιδιώκοντας παρ’ όλα αυτά να διαχωρίσει τη θέση της από την ιταλική μονάδα της, η οποία υφίσταται σχετικές έρευνες.

Τέλος, οι ιταλικές φορολογικές αρχές κατέσχεσαν δεύτερο πακέτο εγγράφων από τα γραφεία της λογιστικής εταιρείας της Parmalat, Deloitte, στο Μιλάνο. H Deloitte ήλεγχε τα ενοποιημένα λογιστικά στοιχεία της Parmalat.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή