Αναβολή μιας ημέρας στην εφαρμογή του πακέτου διάσωσης για την LG Card

Αναβολή μιας ημέρας στην εφαρμογή του πακέτου διάσωσης για την LG Card

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μία ακόμη ημέρα αναβλήθηκε η εφαρμογή του πακέτου διάσωσης της μεγαλύτερης νοτιοκορεατικής εταιρείας πιστωτικών καρτών, LG Card Co., λόγω των επιφυλάξεων που διατηρεί ένας από τους μεγαλύτερους πιστωτές της σε ό,τι αφορά τους όρους της συμφωνίας.

Αναφερόμαστε στην KookmiBank, η οποία είναι αντίθετη με σχέδια της από κοινού απόκτησης του ελέγχου της LG Card από τους πιστωτές της. Ειδικότερα, στόχος του σχεδίου διάσωσης της LG Card είναι η ανταλλαγή του χρέους της εταιρείας, ύψους 4,2 δισ. δολαρίων, με πλειοψηφικό μερίδιο του κεφαλαίου της.

Ωστόσο, η προοπτική σύναψης μιας συμφωνίας για την παραχώρηση ενός πακέτου διάσωσης της LG Card, το οποίο αποτιμάται στα 4,2 δισ. δολάρια, βελτιώνεται, εφόσον η KookmiBank δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να στηρίξει οικονομικά τη βεβαρημένη από υπέρογκα χρέη εταιρεία.

«Προκειμένου να σταθεροποιηθεί η αγορά, η τράπεζα θα συμβάλει στην αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων της εταιρείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της KookmiBank, Κιμ Γουν-Τάι. Αξιοσημείωτο είναι ότι το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα την τελική απάντησή του σε ό,τι αφορά τους όρους χρηματοδότησης της προβληματικής LG Card.

Παρά τις καλές προθέσεις της KookmiBank και των υπόλοιπων πιστωτών της, πολλοί ανησυχούν ότι η εταιρεία δεν θα έχει τη δυνατότητα κάλυψης των βραχυπρόθεσμων ομολόγων της δίχως την αναχρηματοδότηση των δανείων της. O κ. Κιμ επανανέλαβε, χθες, την αντίθετη άποψή του με τα σχέδια της από κοινού διαχείρισης της LG Card από το σύνολο των πιστωτών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή