Και στο Nasdaq 6 εταιρείες blue chip του NYSE

Και στο Nasdaq 6 εταιρείες blue chip του NYSE

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σχέδιά της να εντάξει έξι εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης που είναι ήδη εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), ανακοίνωσε η αμερικανική αγορά υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq. Πρόκειται για την Apache Corp., την Cadence DesigSystems Inc., την Charles Schwab Corp., την Countrywide Financial Corp., τη Hewlett-Packard Co. και τη WalgreeCo., των οποίων η συνολική κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα 156 δισ. δολάρια. Οπως δήλωσε ο Μπομπ Γκρίφιλντ, διευθύνων σύμβουλος του Ναsdaq, «παρέχουμε την ιδανική ευκαιρία για τις εν λόγω εταιρείες να επωφελούνται από τη διαπραγμάτευση των μετοχών τους στην αγορά Nasdaq και από τα οφέλη ενός ηλεκτρονικού μοντέλου που διαθέτει πολλαπλούς και ανταγωνίσιμους παράγοντες». Επιπροσθέτως, εκπρόσωπος του χρηματιστηρίου Nasdaq τόνισε ότι οι εταιρείες που στοχεύουν σε μια διπλή συμμετοχή θα πρέπει να ικανοποιούν πλήρως τα εθνικά κριτήρια που αφορούν τις εισηγμένες εταιρείες.

Την περασμένη εβδομάδα, εκπρόσωπος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης αναφέρθηκε σε έρευνες στις οποίες αποδεικνύεται ότι οι εταιρείες που μεταφέρθηκαν από την αγορά Nasdaq στο NYSE επιβαρύνονται με μικρότερες δαπάνες και περιορισμένη μεταβλητότητα στις διακυμάνσεις των μετοχών τους.

Σχολιάζοντας την κίνησή της, η Charles Schwab ανακοίνωσε ότι «υποστηρίζουμε την ιδέα της διπλής συμμετοχής σε χρηματιστηριακές αγορές και ελπίζουμε και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή