EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φρένο» στην πτώση κερδών η εταιρεία λογισμικού SΑΡ

Πτώση 3% παρουσίασαν τα κέρδη της κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας λογισμικού SAP για το τέταρτο τρίμηνο του 2003, ένα αποτέλεσμα που ήταν λίγο χαμηλότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών. H μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου στην παραγωγή λογισμικών συστημάτων επιχειρηματικού σχεδιασμού ανακοίνωσε ότι τα κέρδη από το τμήμα λογισμικού περιορίστηκαν στα 930 εκατομμύρια ευρώ, παρατείνοντας την πτώση των εσόδων της για δέκατο συνεχόμενο τρίμηνο. H φθίνουσα πορεία που παρουσιάζει η κερδοφορία της εταιρείας οφείλεται στην επιφυλακτικότητα των επιχειρήσεων να ενισχύσουν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό. Ωστόσο, η πτώση των κερδών της SAP ήταν μικρότερη συγκριτικά με την κατά 9% πτώση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του περσινού έτους. Οι δυναμικότερες αποδόσεις των δραστηριοτήτων της SAP παρουσιάστηκαν στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Εάν δεν είχε ενισχυθεί το ευρώ έναντι του δολαρίου, οι πωλήσεις λογισμικού θα είχαν παρουσιάσει μια κατά 4% αύξηση.

Επεκτείνεται η Merrill Lynch

Την εξαγορά αμερικανικής εταιρείας παροχής χρηματιστηριακών υπηρεσιών από την ολλανδική τράπεζα ABAmro ανακοίνωσε η επενδυτική τράπεζα Merrill Lynch, έναντι τιμήματος που δεν έχει αποκαλυφθεί. Υπό τους όρους της συναλλαγής, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, η Merrill θα απορροφήσει την τεχνολογία εκτέλεσης χρηματιστηριακών συναλλαγών της θυγατρικής της ABAmro, η οποία καλύπτει τοποθετήσεις, κυρίως, θεσμικών επενδυτών. Οπως τόνισε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η εν λόγω εξαγορά θα ενισχύσει τις δραστηριότητες εκκαθάρισης των options και θα συμβάλει στην επέκταση της βάσης της θεσμικών επενδυτών.

Επιφυλακτική η Accenture Ltd

Αύξηση 37% παρουσίασαν τα κέρδη της αμερικανικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών συμβούλου τεχνολογίας Accenture Ltd το προηγούμενο τρίμηνο, κάτι που οφείλεται στην αύξηση των συμβολαίων με επιχειρήσεις, όπως και σε έκτακτα έσοδα. Ωστόσο, η εταιρεία προειδοποίησε ότι η κερδοφορία του τρέχοντος τριμήνου θα είναι χαμηλότερη. Αναλυτικότερα, οι νέες συμβάσεις της Accenture αυξήθηκαν στα 5,05 δισ. δολάρια, αντανακλώντας μια κατά 60% αύξηση που προέρχεται από την ανάθεση εργασιών ή τη σύναψη συμβολαίων για την παροχή υπηρεσιών σε άλλες εταιρείες. Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις της εταιρείας από την ανάθεση εργασιών παρουσίασαν μια κατά 45% αύξηση. Για το τρέχον οικονομικό έτος, η Accenture εκτιμά ότι τα καθαρά της κέρδη θα ενισχυθούν κατά 8% με 12%.

Με επεκτατικά σχέδια η Τesco

Την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 810 εκατομμύρια στερλίνες ανακοίνωσε η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, Tesco, με στόχο να χρηματοδοτήσει την επέκταση των δραστηριοτήτων της. Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε υψηλότερες του αναμενομένου πωλήσεις για τις επτά εβδομάδες που έληξαν στις 3 Ιανουαρίου. Σημειωτέον ότι η Tesco επωφελήθηκε από την αδυναμία των ανταγωνιστών της, δηλαδή τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Sainsbury και Safeway, καταλαμβάνοντας το 27% της βρετανικής αγοράς.

ΗΠΑ: μείωση πωλήσεων λόγω καιρού

Οι δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες που κυριάρχησαν στις κεντρικοδυτικές και βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας προκάλεσαν αισθητές επιπτώσεις στις πωλήσεις των αμερικανικών αλυσίδων πολυκαταστημάτων. Οι πωλήσεις των αμερικανικών πολυκαταστημάτων παρουσίασαν μια κατά 0,4% πτώση, την εβδομάδα που έληξε στις 10 Ιανουαρίου. Μία εβδομάδα πριν, οι αντίστοιχες πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά 0,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το International Center of Shopping Center’s σε συνεργασία με τη UBS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή